2023. 06. 3. szombat

Klotild, Cecília
1 EUR 371 HUF
1 GBP 432 HUF

Sírva vigadunk…

Gy.Németh Erzsébet : Ma van Budapest születésnapja, gyönyörű és sokat látott fővárosunk ma 147 éves. Boldog lennék, ha ünnepelhetnénk!

De sajnos erre nincs okunk.

Nincs okunk, mert a kormány Budapest ellen dolgozik minden fronton: válságkezelés helyett még nagyobb válságot okoz, ellehetetleníti az önkormányzatok működését, járványkezelés helyett bevezeti például az ingyenes parkolást.

Budapest jövőre 88 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhat majd, mint 2019-ben Tarlós István, miközben a főváros és a kerületek saját kötelezettségeiken is túlmutatóan tesznek és áldoznak a járvány megfékezéséért. Mert nekünk mindennél fontosabb a fővárosiak élete és egészsége.

És ha ez nem lenne elég, Parragh László körbejárja a magyar médiát azzal, hogy bizonyos önkormányzati adókat függesszenek fel, másokat évekre fagyasszanak be. Parraghnak egy célja van, az önkormányzatiság teljes lerombolása.

Parragh természetesen tudja, hogy az önkormányzatiság alapjog.

Mindenkinek joga van a helyi ügyeket saját, helyben megválasztott képviselői és az általuk irányított intézményrendszer keretein belül intézni. Az államnak pedig az a kötelessége, hogy biztosítsa a működés feltételeit.

Orbán és kormánya ahelyett, hogy a járvány okozta borzalmas károkat igyekezne mérsékelni, felszámolja az önkormányzatiságot, csak azért, mert nem bírja elviselni a szabadság legkisebb köreit sem.

Ma, Budapest születésnapján, örülnöm és ünnepelnem kellene. De nem tudok, mert Orbán – és a szája, Parragh – mindent el akar venni a budapestiektől. Mindannyiunktól. Pénzt és életet egyaránt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kórházakba varázsolt zene
Több száz gyermek felépülésében segített már a muzsika erejével a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány, melyet 2011-ben hozott létre Seres Antal, g…

További cikkek