2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Sértődés helyett saját tiltakozó akciót szervez a Mi Hazánk a rabszolgatörvény ellen

Sértődés helyett saját tiltakozó akciót szervez a Mi Hazánk a rabszolgatörvény ellen

A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselői csoportja határozottan kiáll a magyar dolgozók védelme érdekében, és elutasítja a „rabszolgatörvényként” elhíresült tervezetet, amely a magyar munkavállalókat kizsákmányolja és kiszolgáltatottá teszi a munkaadóknak, mindezek miatt saját tiltakozó akciót szervezünk a szavazások idejére.
Tisztán látszik, hogy a kormánypárt minden eszközt bevet, hogy a törvényt szerdán elfogadják, és azoknak a multinacionális cégeknek kedvezzenek, melyek hatalmas nyereséget vittek ki eddig is az országból. Felháborítónak tartjuk, hogy az Igazságügyi Bizottság javaslatára a kormánypárti képviselők a házszabályi rendelkezéseket figyelmen kívül hagyva, jogellenesen utasítottak el 2925 ellenzéki módosító javaslatot. Azonban nem értünk egyet azzal a felelőtlen ellenzéki magatartással sem, mely során a képviselők tiltakozásképpen a Parlamentből kivonulva tagadták meg az aznapi munkájukat, hiszen egyetlen magyar dolgozó sem teheti meg, hogy munkaidőben egyszerűen hazamegy, ha megsértődik a munkatársaira vagy a főnökére.

A Mi Hazánk Mozgalom már korábban jelezte, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul tisztességesen dolgozó magyarok védelmében, és ha a kormánypárti többség elfogadja a szégyenteljes törvényjavaslatot, felszólítjuk a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt.

A Mi Hazánk Mozgalom álláspontja az, hogy tisztelet és megbecsülés illeti a magyar munkavállalókat, és javasolja a kormány részére, hogy a munkabérek jelentős emelésével, megfelelő munkakörülmények biztosításával fejezze ki a magyar dolgozók iránti megbecsülését.

Dr. Fülöp Erik
a Mi Hazánk országgyűlési képviselője,
az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának tagja 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum