2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Sértődés helyett saját tiltakozó akciót szervez a Mi Hazánk a rabszolgatörvény ellen

Sértődés helyett saját tiltakozó akciót szervez a Mi Hazánk a rabszolgatörvény ellen

A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselői csoportja határozottan kiáll a magyar dolgozók védelme érdekében, és elutasítja a „rabszolgatörvényként” elhíresült tervezetet, amely a magyar munkavállalókat kizsákmányolja és kiszolgáltatottá teszi a munkaadóknak, mindezek miatt saját tiltakozó akciót szervezünk a szavazások idejére.
Tisztán látszik, hogy a kormánypárt minden eszközt bevet, hogy a törvényt szerdán elfogadják, és azoknak a multinacionális cégeknek kedvezzenek, melyek hatalmas nyereséget vittek ki eddig is az országból. Felháborítónak tartjuk, hogy az Igazságügyi Bizottság javaslatára a kormánypárti képviselők a házszabályi rendelkezéseket figyelmen kívül hagyva, jogellenesen utasítottak el 2925 ellenzéki módosító javaslatot. Azonban nem értünk egyet azzal a felelőtlen ellenzéki magatartással sem, mely során a képviselők tiltakozásképpen a Parlamentből kivonulva tagadták meg az aznapi munkájukat, hiszen egyetlen magyar dolgozó sem teheti meg, hogy munkaidőben egyszerűen hazamegy, ha megsértődik a munkatársaira vagy a főnökére.

A Mi Hazánk Mozgalom már korábban jelezte, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul tisztességesen dolgozó magyarok védelmében, és ha a kormánypárti többség elfogadja a szégyenteljes törvényjavaslatot, felszólítjuk a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt.

A Mi Hazánk Mozgalom álláspontja az, hogy tisztelet és megbecsülés illeti a magyar munkavállalókat, és javasolja a kormány részére, hogy a munkabérek jelentős emelésével, megfelelő munkakörülmények biztosításával fejezze ki a magyar dolgozók iránti megbecsülését.

Dr. Fülöp Erik
a Mi Hazánk országgyűlési képviselője,
az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának tagja 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum