2022. 05. 23. hétfő

Dezső
1 EUR 382 HUF
1 GBP 450 HUF

Segítünk a szakszervezeteknek! –

 A DK benyújtotta a kormánynak a kormány- és állami tisztviselőket sújtó törvényjavaslattal kapcsolatos szakszervezeti észrevételeiket
A mostani rendszerben szokásos módon társadalmi érdekegyeztetés és a szakszervezetetekkel való érdemi konzultáció nélkül alkotta meg a Fidesz a kormányzati igazgatásról szóló törvényjavaslatát. A szakszervezetek számos javaslatot fogalmaztak meg ezzel kapcsolatosan, amit a kormány nem akart meghallgatni.
A Demokratikus Koalíció benyújtotta a szakszervezetek javaslatait az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottságához; rákényszerítjük a kormányt, hogy vitassa meg a szakszervezetek észrevételeit. A kormánypárti törvényjavaslat számos ponton hátrányosan érinti a kormánytisztviselőket, jelentősen szűkül az alapszabadság, a tisztviselők lényegében korlátozás nélkül kirúghatóak lesznek, és bérük sem egy kiszámítható bértáblától, hanem a vezető önkénytől függ majd. A betöltetlen álláshelyeket elvonják a szervezetektől, miközben a túlóra kifizetését lehetetlenné teszik. Ez csak néhány példa a kedvezőtlen változásokból, amiket nem fogunk szó nélkül hagyni, ezért nyújtottuk be a szakszervezetek javaslatait.
Nemes Gábor
a DK szakszervezeti és foglalkoztatásügyi szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum