2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Rotary: Harc felfekvés ellen

Egy éve tartó projekt zárása történt meg ma, amelyet a Rotary klub kezdeményezett és egy pontszerző konferenciával zárt. A felfekvés elleni küzdelem volt a témája projektnek, és a konferenciának.

Dr. Apáti Pál György, a Régió alkormányzója hírportálunknak elmondta, hogy az egész ötlet egy személyes tapasztalásból indult: – Egyik klubtagunk Édesapja került a Hospice- ba, és ott látta, hogy bizony alapvető eszközök hiányoznak ahhoz, hogy a ” Méltósággal az út végén” elv érvényesülhessen. Ugye a Rotarynak öt útja van: az ifjúsági, a nemzetközi, a klub, a hivatásszolgálat, és a közösségi szolgálat. Ez utóbbiba tartozik az ilyen segítség is. Összegyűjtöttünk 36 ezer dollárt, úgy, hogy a hazai klubok 8000, a magyarországi klub hozzáadott 6000 dollárt, ehhez az Amerikában lévő Arizóna államban lévő Rotary klub adott 6000 dollárt, ezt a világszervezet megduplázta. Ebből vásároltunk olyan decubitus matracokat, s egyéb eszközöket, amelyet a Hospice-nak adományoztunk. Meg kell említenem még azt a magyar céget, a Pro Klinimed XXI Kft.-t amely sokat segített, hogy megvalósulhasson az elképzelés.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum