2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Rezsicsökkentéssel a magyar családokért

Rezsicsökkentéssel segítünk a családoknak!
Miközben  a szolgáltatók az elmúlt években extra haszonra tettek szert a magyar családok jelentős része egyre nehezebben fizeti a közüzemi számlákat. Ezért a kormány decemberben úgy döntött, hogy 10 százalékkal csökkenti a villamos áram, a földgáz és a távfűtés lakossági árát. A folyamat ezzel nem ért véget! Ehhez kéri a lakosság támogatását dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő.

 

– Az elmúlt 22 évben nem volt példa arra, hogy egy kormány ne növelje, hanem csökkentse a lakossági energiaköltséget. Az MSZP nyolc éves kormányzása alatt a lakossági energia árak 200-300 százalékkal növekedtek. A magyar kormány mostani döntésének jelentőségét tovább növeli az a tény, hogy nehéz világgazdasági helyzetben határozott a lakosság terheinek csökkentéséről – emelte ki az intézkedés jelentőségét a Tiszaújvárosban tartott sajtótájékoztatón szerdán dr. Mengyi Roland. A kormány tervei között szerepel a víz, a szemétszállítás, valamint a csatorna és a szennyvízelvezetés, a palackos gáz árának és a kéményseprés díjának a mérséklése is.

– A családok mindennapi életét nagymértékben megkönnyítő kormányzati döntést az ellenzéki pártok oldaláról számtalan kritika érte. A  korábban nagy hasznot zsebre tevő szolgáltatókhoz hasonlóan az MSZP azonnal kijelentette, hogy nem támogatja a lakossági rezsidíjak csökkentését. Mi a családok pártján állunk, megvédjük az embereket! A 10 százalékos rezsicsökkentés következtében a tiszaújvárosi járásban a földgáz esetében 277,6 millió forint, a villamos energia esetében 86,3 millió forint, a távfűtés esetében pedig 106 millió forint megtakarítást jelent. Komoly pénzekről van szó, ezért komoly támadásokkal kell szembe néznünk. Ezért kérjük, hogy támogassák a kormány rezsicsökkentési akcióját. A Fidesz országos aláírásgyűjtésbe kezdett. Az aktivistáink a tiszaújvárosi körzetben is kérik az embereket, hogy aláírásukkal támogassák a kezdeményezést –kérte dr. Mengyi Roland

Támogassák a rezsicsökkentést – kérte dr. Mengyi Roland és Török Dezső

Tiszaújvárosban lakásonként 18000 forintot lehetne évente megtakarítani – mondta Török Dezső önkormányzati képviselő, aki Tiszaújváros működésében is lát további megtakarítási lehetőségeket az emberek számára.
– A TiszaSzolg 2004 Kft. esetében az éves 210 millió forintos központi irányítási költségből 138 millió a hőszolgáltatásra terhelődik. Ez azt jelenti, hogy távhő szolgáltatást igénybe vevőknek a tényleges hő költségen túl ezt is ki kell fizetniük. A testületi ülésen javaslatként hangzott el, hogy a céget szét kellene választani egy nonprofit és egy haszonérdekű társaságra. A nonprofitba kellene kivinni a hőszolgáltatást, amely révén évente akár 100 millió  irányítási költség is megspórolható lenne, így az emberek kiadásait csökkentené. Továbbá a felügyelő bizottsági tiszteletdíjakat is csökkenteni lehetne.  Ezt a megtakarítási javaslatot és egy vizsgáló bizottság felállítását a Fidesz képviselőin kívül sajnos senki sem támogatta, az MSZP önkormányzati képviselői jól látható módon nem segítik a családokat – emlékeztetett Török Dezső. A Tisza Média Kft. esetén a bevételének közel 90%-át (63 millió forintot) a városi önkormányzat biztosítja. A felelőtlen gazdálkodást megengedve, cserébe minden szocialista párti érdekeket szolgáló interjú megjelenhet a kábeltévén vagy a nyomtatott sajtóban – szögezte le a képviselő.

Fotó:Végh

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek