2022. 09. 24. szombat

Gellért, Mercédesz
1 EUR 406 HUF
1 GBP 461 HUF

Rendőrök helyzete a határon

Kedves levelet kapott szerkesztőségünk, amelyet közre adunk, mert néha nekünk is jól esik a köszönet!

“Tisztelt Média Képviselők!

Újra zavarom Önöket.
A Kollégák, a Független Rendőr Szakszervezet Vezetése, és a magam nevében, megköszönöm mindazoknak a közreműködését, akik vették  a fáradtságot és érdeklődést, és együttérzést tanúsítottak a migrációs válság megoldásában emberfeletti erőt fölmutató Rendőreink ellátása körüli anomáliák nyilvánosságra kerülése érdekében.

Tájékoztatom Önöket, hogy hathatós közben járásuknak köszönhetően, a múlt hét második felétől valóban érzékelhető változás állt be a kollégáink ellátása terén. Elmondhatjuk, hogy a problémákra történő figyelem felhívás hatására szinte minden, a déli határon szolgálatatot teljesítő kollégánk naponta egyszer meleg ételt kap, még, ha a meleg vacsorát a következő nap reggelén kapja is meg, de legalább megkapja. A hideg étel minősége is javult. Hiszen van olyan Főkapitányság, amely rántott-húsos szendvicset juttat el az állományának, de van olyan is, mint pl. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, nagyobb összegű készpénzt adott a parancsnoknak azzal az utasítással, amennyiben a helyeben kapott étel nem megfelelő, úgy vásároljon az állománya részére megfelelő mennyiségű, és minőségű élelmiszert.

A Dobson Tibor tábornok, MRK elnök által a sajtóban megjelent, és az általunk nyilvánosságra hozatalának ellenőrzésére, a pénteki napon tett “dél vidéki” tapasztalatairól kiadott nyilatkozatához, csak a következő megjegyzést teszem.

Dobson úr elfogadhatónak találja, hogy az érvényben lévő törvényekkel, jogszabályokkal ellentétben a napi 16-18 órás, vagy az azt meghaladó szolgálatot. Vagy az ellátásban a kollégák által Szakszervezetünkhöz eljuttatott probléma felvetésre történő reagálás, hogy elfogadhatónak tartja ha egy-egy étkezés csúszik.

Természetesen ezt mi is elfogadhatónak tartanánk, ha ez a helyzet két napja állt volna elő, és még nem sikerült kellően megszervezni az ellátást. De amikor már hetek óta tart a válság helyzet, és még mindig fönnállnak ezek a gondok akkor már nem elfogadható. És a legnagyobb gond ebben az, hogy nem egyes emberek nem jutottak megfelelő időben, minőségben, és mennyiségben ételhez, hanem az állomány nagy része. Mint ahogy az is elfogadhatatlan, hogy az arra illetékesek továbbra is képtelenek megoldani, és megszervezni az elhelyezését az állománynak.

Nem tudom minek kell történnie ahhoz, hogy Dobson úr, mint érdekvédő, ne a hivatalos állásfoglalást képviselje, a valósággal ellentétben.

Még, egyszer köszönöm a hathatós közben járásukat az ügyben.

További munkájukhoz sikereket, és nagy nyilvánosságot kívánok.
Demján Zsolt
Független Rendőr Szakszervezet
Észak-Magyarországi Terület, elnök”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek