2022. 08. 13. szombat

Ipoly
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Reagálás a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége NYOSZ közleményére

Reagálás a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége NYOSZ közleményére

A Jobbik Magyarországért Mozgalom üdvözli a Nyugdíjasok Országos Szövetsége és a Magyar Szakszervezeti Szövetség szándékát, mely szerint közösen fogalmaznak meg és dolgoznak ki javaslatokat a politikai döntéshozók számára. Biztatjuk őket, legyenek sokkal bátrabbak, hiszen égető szükség van a változásokra annak érdekében, hogy a munkában megfáradt emberek megéljék a nyugdíjkorhatárt, és nyugdíjas éveikben ne kelljen nyomorogniuk.

A Jobbik emellett kötelezte el magát mind programjában, mind politikájában. Elengedhetetlennek tartjuk a nyugdíjemelés átgondolását, hiszen látható, hogy a minimálbérből élő embereknek minimális összegű nyugdíjuk lesz. Olyan rendszert kell kialakítani, mely figyelembe veszi a nyugdíjas fogyasztói kosár, a reálbér-növekedés és az infláció mértékét. Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy az infláció mértékénél magasabb nyugdíjemelésre lehet szükség. Ezenkívül a Jobbik elkötelezett a nők 40 éves munkaviszony után nyugdíjba vonulás lehetőségének megtartásával együtt amellett is, hogy a férfiak ugyanilyen lehetőségben részesüljenek a Férfiak 40 program révén. Elengedhetetlen, hogy figyelembe vegyük a társadalmi folyamatokat, a társadalom elöregedését, a sajnálatos elvándorlást, és sokkal nagyobb figyelmet szenteljünk az idősellátásra. Így véleményünk szerint férőhelybővítésre és új idősotthonok építésére van szükség.

Örömmel vettük, hogy a Jobbik mellett a NYOSZ és az MSZSZ is felismerte: a magasabb nyugdíj alapja a magasabb bér. Amikor a Jobbik bérunióról és bérnövekedésről beszél, akkor egyértelműen a nyugdíjak emeléséről is beszél.

Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek