2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Reagálás a Fidesz-frakció közleményére: a Quaestor-koalíció söpörte le a jobbikos szigorító indítványokat

Reagálás a Fidesz-frakció közleményére: a Quaestor-koalíció söpörte le a jobbikos szigorító indítványokat

A Jobbik már 2010-ben kezdeményezte a brókercégek szigorúbb ellenőrzését. Az akkori indítványaink elfogadása esetén ma nem lenne Quaestor-ügy, és nem kellene több milliárd adóforintból megsegíteni a Fidesz-közeli brókercégek károsultjait. Azonban az akkori indítványunkat a Fidesz és az MSZP alkotta Quaestor-koalíció kéz a kézben szavazta le.
A Fidesznek okkal rossz a lelkiismerete, hiszen adóforintok is odavesztek a Quaestor-ügyben. Elég az agrártárca százmillióira vagy az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank által finanszírozott ETO Park beruházásra gondolni. Ezért próbál kétségbeesetten, de sikertelenül terelni.

A mostani előterjesztést csak abban az esetben tudtuk volna támogatni, ha a bennfentes információkkal rendelkező személyek kapcsán is vizsgálat indul: voltak-e politikusok vagy olyan személyek ezek között, akik rokoni, netán üzleti kapcsolatban állnak velük. Mivel erre irányuló javaslatainkat lesöpörték, a Jobbik tartózkodott a szavazásnál.

A Jobbik képviselői – a fideszesekkel és KDNP-sekkel ellentétben – megtették nyilatkozatukat: nem érintettek a brókerbotrányban. Immár sokadszor szólítjuk fel a kormánypárti politikusokat, büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkozzanak: bennfentes információk birtokában kimenekítették-e a vagyonukat ők maguk, hozzátartozóik vagy gazdasági érdekeltségeik a Quaestorból?

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…