2023. 01. 29. vasárnap

Adél
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

“Szemenszedett hazugság” az egyeztetés!

Káli Sándor szerint a fideszes városvezetés Földes-ügyben már eldöntötte, mit akar. Csak trükk az úgynevezett tárgyalás.

„Aki alkalmatlan munkája ellátására, annak valamiben muszáj keresztül vinnie akaratát” – írja a facebookon Káli Sándor országgyűlési képviselő, Miskolc korábbi polgármestere a Földes Ferenc Gimnázium tervezett átnevezése kapcsán.

Szerinte dr. Kriza Ákos fideszes polgármester már eldöntötte a névváltoztatást, az általa hangoztatott egyeztetés “szemenszedett hazugság”, viszont nem számolt az ezt övező – mint fogalmazott – „népharaggal”, azzal, hogy közel 40 ezer aláírással tiltakoznak a diákok, volt diákok, a miskolciak a városvezetés ötlete ellen. Úgy véli viszont, hogy nem szabad feladni a küzdelmet, mert ez a „félresiklott történet már nemcsak a Földesről szól!”.

Íme, Káli Sándor facebookos bejegyzése:

„’Aki pisztolyt fog a múltra, arra ágyúval lő vissza a jövő’. Azt hittem, azt hittük, hogy egyszer vége lesz. Mármint a szobortologatásnak, utca-, iskolanév-változtatásnak. Aztán egyszerre megint csak előjött, 2011-ben. Persze ehhez kellettek a messziről jött idegenek, akiknek a Földes Gimnázium címere annyit jelent, mint nekem a bécsújhelyi falvédő koronás mintázata.

Ám egyvalamire nem számítottak. Arra, hogy pár nap alatt – szinte a semmiből – feldübörög egy hang: NEM! Több mint 38 ezer aláírás: NEM! Tényleg megdöbbentő! Nekem, neked, a Miskolc szívűeknek! Józan városvezető ilyenkor azt mondaná: ennyi, ez a népakarat! Ehelyett jön a tárgyalás átlátszó trükkje, hogy „még nem döntöttünk”, meg hogy „hallgattassék meg a másik fél”. De ez szemenszedett hazugság, hiszen valakik már döntöttek. Ezzel kezdődött. Épp csak nem kalkulálták be a népharagot.

Ezért nem lehet megnyugodni! Aki alkalmatlan munkája ellátására, annak valamiben muszáj keresztül vinnie akaratát. Hiszen annyira kellene már egy kis siker! Fotózkodás az új iskolanévtábla előtt, tévényilatkozatok: mi megcsináltuk, mert elszántak vagyunk! A város ellenében is!

Ezért látszólag tárgyalgatnak, de engedni nem akarnak. Rájöttek, hogy a félresiklott történet már nemcsak a Földesről szól!”- áll az eszakonline-on.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek