2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

“Öntsünk tiszta vizet a pohárba!”

Mi, a Demokratikus Koalíció nevében a Szocialista frakcióbeli képviselőtársainkkal együtt aláírtuk azt a sürgősségi indítványt, amelyben  a Miskolci Közgyűlés 2013. október 17. napján tartandó ülésére kezdeményezzük, hogy készüljön a miskolciak számára a “Fészekrakó” ügy megoldására irányuló intézkedésekről beszámoló.
Tettük ezt azért, mert Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése éppen egy éve, 2012. szeptember 27-én a IX-272/3453/2012. számú határozatával A „Fészekrakó” probléma megoldására irányuló intézkedések eredményességéről szóló beszámoló elfogadta.
Azóta eltelt egy év, de se Miskolc lakosai, se a Közgyűlés semmiféle hivatalos tájékoztatást nem kapott a “Fészekrakó” ügy megoldására tett intézkedésekről. Nincs tudomásunk az OTP Banktól megvásárolt követelések végrehajtásáról.
A hírek szerint a Nemzeti Eszközkezelőhöz került lakások esetében az adósokkal albérleti szerződéseket kötnek és minden maradt a régiben. Nem tudunk arról sem, hogy a Nemzeti Eszközkezelő milyen eszközökkel akadályozza meg az újabb “Fészekrakók” beköltözését.
Nem kaptunk arról sem tájékoztatást, hogy a kormányzat milyen eszközökkel támogatta Miskolc törekvéseit a helyzet rendezésére.

És mindennek tetejében, a híradások szerint a Fészekrakó perben már született elsőfokú ítélet és ebben a Fidesz – KDNP állításával szemben nem az előző városvezetést marasztalták el, hanem a közismert volt ügyvédet és 20 bűnsegédjét találta bűnösnek a bíróság, többségében csalás bűntettében és/vagy magánokirat-hamisítás vétségében.

Ezért kérjük tehát a jövő heti közgyűléstől, támogassa sürgősségi előterjesztésünket és kapjanak a miskolciakat tájékoztatót a Fészekrakó ügy állásáról.

Egyidejűleg ismételten a Városvezetés figyelmébe ajánljuk a Demokratikus Koalíció Parlament előtt fekvő javaslatát amely a lakótelepek problémáival foglalkozik és a vonatkozó jogszabályok módosítását kezdeményezi a problémák rendezésére.

Tompa Sándor                                   Varga Gergő
        Önkormányzati képviselők, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek