2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

“Megvédjük az orbáni korrupció áldozatait és igazságot szolgáltatunk nekik!”

“Tisztább közéletet akarunk, amelyben az állam képviselői nem próbálnak, mert nem is tudnak mutyizni” – mondta Bajnai Gordon és Karácsony Gergely abból az alkalomból, hogy a pártszövetség meghirdette a közélet tisztaságát, átláthatóságát megteremtő szakpolitikai programot. “ A Fidesz a közélet megtisztítását ígérte, ehelyett átverte a választókat: mára még a törvényhozást is a közpénzeket elszívó polip szolgálatába állította: úgy módosítják a törvényeket, ahogy az Simicska Lajos gazdasági birodalmának a legmegfelelőbb” – hangzott el az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség mai, programbemutató sajtótájékoztatóján, amelyet egy “Korrupció” feliratú óriásplakát előtt tartottak Budapesten. Az óriásplakát része annak a kampánynak, amelyet a pártszövetség indított május elsején: ezeken azokat a területeket azonosítják be, ahol az Orbán-Simicska rezsim nem tudott úrrá lenni a kihívásokon, vagy egyenesen új válságot okozott. A plakáton a “Korrupció” feliratot keresztülhúzza az Együtt-PM Szövetség üzenete: “Együtt rendet rakunk!”.

Bajnai Gordon, válságkezelő miniszterelnök elmondta: megvédik azokat, akiknek a mindennapok korrupciója sérelmet okozott és a kormányváltás után igazságot szolgáltatnak nekik – legyen szó a trafikengedélyek körüli politikai mutyiról, vagy a kegyenceknek kiosztott állami földhaszonbérletek kiosztásáról. “A politikai alapon osztott trafikokat és állami földeket visszaszerezzük és tisztességes eljárás keretében osztjuk ki újra” – mondta az Együtt-PM Szövetség vezetője.

Karácsony Gergely, a pártszövetség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón hozzátette: A kormánypártok olyan “sunnyogási törvényt” fogadtak el, amely gyakorlatilag ellehetetleníti a nyilvánosság kontrollját: az Együtt-PM következetesen és minden eszközt felhasználva küzd ez ellen a tisztességtelen, a korrupció melegágyát jelentő jogszabály ellen.

A két politikus bejelentette: az Együtt-PM Szövetség a kormányváltás után Zéró Korrupció Programot indít, amelynek főbb elemei a következők:
– Előbb a nyilvánosság, utána a kifizetés. Minden állami szerződést, beszerzést és pályázatot nyilvánossá tesznek, az állammal kötött szerződés addig nem lép érvénybe, amíg nyilvánosságra nem hozták!
– Patyolat tiszta közbeszerzések. Átláthatóvá teszik a közbeszerzéseket, nemzeti adatbázist hoznak létre, amelyben minden részlet ellenőrizhető lesz!
– Antikorrupciós ?polgárőrség?. Civil kontrollt vezetnek be minden állami pályázatnál!
– Új földosztás. A jogsértően bérbe adott földeket vissza fogják szerezni, hogy a magyar föld végre valóban azoké lehessen, akik megművelik azt.
– Új trafikpályázatok. Visszavonják a trafikengedélyt azoktól, akik azt mutyival szerezték és igazságos pályázatot írnak ki rájuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek