2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Putyin az orosz gazdaság helyzetéről

Összességében pozitívnak ítélte az orosz gazdaság helyzetét Putyin orosz elnök – tudatta a Magyar Szociális Fórum a Kreml keddi tájékoztatása alapján.
Az ipari termelés 3,1 százalékkal nőtt 2018. első nyolc hónapjában, ezen belül a feldolgozóiparé 3,8 százalékkal.  Az idegen fixtőke-beruházás 3,2 százalékkal emelkedett az év első felében. Az áruszállítás 3 százalékkal, a kiskereskedelem pedig 2,7 százalékkal nőtt a növekvő kereslet hatására.

A kormány és a jegybank közös erőfeszítésének eredményeként sikerült megőrizni az orosz pénzpiac stabilitását. Oroszország 5,7 százalékkal 459 milliárd dollárra gyarapította arany- és valutatartalékát.

Az elnök az orosz gazdaság nagyobb növekedésében, a bérek és a reáljövedelem gyorsabb emelésében jelölte meg a fő teendőt.

A Magyar Szociális Fórum az adatokkal kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy az orosz gazdaság a Nyugat évek óta tartó szankciói közepette érte el eredményeit. Ez arra utal, hogy elég erős a szankciók hatásainak kivédésére, még ha a szankciók gátolják is a gyorsabb fejlődésében, és a népjólét növelésében.+++

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum