2023. 12. 11. hétfő

Árpád, Árpádina
1 EUR 382 HUF
1 GBP 446 HUF

Pitiáner fideszes közpénzlenyúlás

Alakszai Zoltán fideszes képviselőtársaival rendszeresen, lelkesen áll a nyilvánosság elé, hogy megpróbálja a Kriza Ákos polgármestersége és saját jegyzői megbízatása idejéből származó gondokat a jelenlegi városvezetés nyakába varrni. Műsora kiváló: könnyfátyolos szemmel aggódik a közpénzekért, elfeledve, hogy ő maga és társai milyen bőkezűen osztogatták maguknak és a családtagjaiknak, haveroknak a közpénzeket, az állásokat, a miskolciak adóforintjait. Miskolc azonban nem felejt.

Alakszai Zoltán arról valahogy egyetlen sajtótájékoztatón sem beszél, hogy az elmúlt években hányféle kitalált indokkal vett fel az önkormányzattól súlyos százezreket, olykor milliókat a jegyzői fizetése mellett.

Elfelejti, hogy tavaly augusztusig havi bruttó 500 ezer forintot vett fel például stratégiaalkotásért, monitorozásért és javaslatok megfogalmazásáért.

Elfelejti azt is, hogy 2018-ban egy éven át szintén havi 500 ezer forintot vett fel hatékonyságjavításért és ismét stratégiaalkotásért.

Alakszai úr ezek szerint kiválóan ért a stratégiaalkotáshoz, de a memóriája sajnos nem az igazi.

Hiszen azt is elfelejti megemlíteni, hogy 2017-ben havi 300 ezer forintot kapott például azért, hogy dolgozza ki – idézem – a „vezetői elképzelések és szakmai víziók egységes platformját”.

Egy alkalommal pedig másfél millió, igen, 1 millió 500 ezer forintot kapott háromhavi koncepció-kidolgozásért és intézményi átalakításért.

Sajnos Magyarországon sokan még mindig nem keresnek egy év alatt sem annyit, mint Alakszai Zoltán három hónap alatt a sokszázezres jegyzői fizetése mellett.

Alakszai Zoltán ezzel kétségkívül bizonyította, hogy valóban aggódik a közpénzekért – de csak akkor, ha azok nem az ő zsebében landolnak.

Alakszai úr akkor sem aggódott a közpénzért, amikor a város pénzén annyit utazott budapesti otthona és Miskolc között hivatali luxusautójával, hogy akár négy és félszer megkerülhette volna a Földet is.

És akkor sem bizonyította a közpénzekért érzett égető aggodalmát, amikor jegyzői munkája megkezdése után szinte azonnal, szemrebbenés nélkül fogadott el másfél millió forint jutalmat.

Éppen ezért felszólítjuk Alakszai Zoltánt, hogy a hagyja abba a folyamatos színjátékot sajtótájékoztatóin, a színészkedés helyett pedig végre viselkedjen felelősségteljes politikusként! Például, lobbizhatna a kormánynál Miskolcért, a miskolciakért, lobbizhatna azért, hogy a várostól ne vonjanak el milliárdokat. Amíg ezt nem hajlandó megtenni, addig is van feladat: számoljon el a Miskolciaknak a jegyzői fizetése mellett felvett súlyos milliókkal!

Velünk a Város frakció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek