2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Pert nyert a DK, ki kell adni a Széchenyi Bank állami megvásárlásának indokait

Több, mint két éve tart az a pereskedés, amiben a DK azt akarja kideríteni, hogy miért mentették meg közpénzből a fideszes Töröcskei István bankját, a Széchenyi Bankot. Orbán Viktort nem lehet azzal vádolni, hogy ne figyelne oda a bróker- és bankár barátaira. Quaestor, Buda-Cash, Kun-Mediátor, Széchenyi Bank, MKB. Ezek azok a brókercégek és bankok, ahol az utóbbi években súlyos törvénytelenségek derültek ki, emberek vesztették el életük munkáját, pár fideszes bűnöző azonban mégis mindig jól járt.

A Széchenyi Bank esetében a Matolcsy vezette jegybank szemet hunyt a törvénytelen működés fölött, amikor pedig a bank működésképtelenné vált, az Orbán-kormány 3 milliárd forint közpénzért vásárolt benne tulajdonrészt. A DK azt akarta megtudni, hogy milyen indokok miatt döntöttek az állami bevásárlás mellett, azon kívül, hogy a bank tulajdonosa Orbán Viktor barátja.

A Demokratikus Koalíció pert nyert a Nemzetgazdasági Minisztériummal szemben, a kormánynak ki kell adnia, hogy miért tett 3 milliárd forint közpénzt egy fideszes bankár csődközeli pénzintézetébe. Az ítélet jogerős, Orbán Viktor nem titkolhatja tovább, hogy miért támogatta a magyarok zsebéből a bankár barátját. A DK szerint az elmúlt évek összes bank- és brókerbotrányában fideszes üzletemberek jártak jól, így volt ez a Széchenyi Bankkal is, ahol 3 milliárd forintunk tűnt el nyomtalanul.

Sebián-Petrovszki László
pártigazgató
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…