2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Pásztor Albert: a bíróság döntött, független jelölt vagyok

A Debreceni Ítélőtábla döntött, a miskolci városvezetés és a települést vezető pártok vesztettek, „az ítélőtábla szerint ugyanis független polgármesterjelölt vagyok” – jelentette ki Pásztor Albert, az MSZP, a DK és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület által közösen jelölt politikus hétfőn sajtótájékoztatón.

A miskolci helyi választási bizottság korábbi, szeptember 23-i határozata szerint Pásztor Albert polgármesterjelölt nem független, hanem jelölőszervezetek által állított jelölt. A bizottsághoz egy magánszemély nyújtott be kifogást: fényképekkel, politikai reklámfilmmel illusztrálta: megtévesztik a miskolci választópolgárokat azzal, hogy a kampányeszközökön Pásztor Albert azt állítja, független jelölt.
Pásztor Albert hétfői tájékoztatóján úgy fogalmazott: nem tagja egyetlen pártnak sem, és nem is befolyásolják pártok, egyetlen dolog fontos számára, „ez pedig Miskolc és a miskolciak érdeke”.
Szerinte gyávaság törpeszervezetek, pártok, egyesületek, alapítványok mögé bújva lejárató kampányt folytatni ellene, „de a városvezetés belement ebbe a játékba és vesztett. Ezt pedig a Debreceni Ítélőtábla is megerősítette” – közölte.
Mint mondta, sosem tagadta, hogy a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület mellett politikai pártok is támogatják.
Véleménye szerint a városvezetés válogatás nélkül megragad minden eszközt, hogy őt lejárassa, de „ez nem sikerült és nem is fog sikerülni” – tette hozzá.
„Van egy rossz hírem a város vezetése felé, ezt a meccset vasárnap le fogjuk játszani, és majd a miskolciak döntenek ebben a kérdésben” – mondta.
Véleménye szerint gyávaság a városvezetés részéről kibújni a vita alól és nem hirdetni programot. „Gyávaság elbújni a közpénzen fizetett média és a pribékek mögé” – fogalmazott.
Pásztor Albert közölte, azt is gyávaságnak tartja, hogy egy bírói hivatásából nyugdíjba ment, a polgármesteri hivatal kabinetfőnökeként dolgozó nőt „politikai komisszárrá” alacsonyítanak, amikor állampolgári feljelentést „tetettek vele ellene”.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…