2023. 06. 10. szombat

Margit, Gréta
1 EUR 369 HUF
1 GBP 430 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Pártállam helyett jogállamot! – A legfőbb ügyész is pártállamot épít a fideszes bűntársak fedezésével
54001-54201/54076.jpg

Pártállam helyett jogállamot! – A legfőbb ügyész is pártállamot épít a fideszes bűntársak fedezésével

54001-54201/54076.jpgRáczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, és Sermer Ádám a Liberálisok ügyvivője csütörtökön a Legfőbb Ügyészség épületénél tartottak sajtótájékoztatót, a “Pártállam helyett jogállamot!” sorozat újabb részeként.

Ráczné Földi Judit felhívta a figyelmet: a “Lex Polt” lehetővé tette a legfőbb ügyész mandátumának meghosszabbítását és nyugdíjkorhatárának kitolását, így aztán Polt Péter élete végéig őrködhet a fideszes bűnözők felett. Emlékeztetett, hogy Polt második kinevezése óta mennyivel kevesebb korrupciós ügyet vizsgálnak, de ott az Elios-ügy, a baltás gyilkos, vagy a pedofil perui nagykövet, aki megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel, holott bizonyított, hogy Kaleta Gábor több ezer, gyermekekről készült pornográf felvételt tárolt.

Sermer Ádám elmondta, ma Magyarországon nem vonják felelősségre az igazi bűnözőket, és szemet hunynak a valódi bűnök felett. Hozzátette: a Liberálisok célja, hogy a többi ellenzéki párttal együttműködve leváltsák az Orbán-rendszert és a pártállam helyett visszaállítsák a jogállamot Magyarországon.

A sajtótájékoztató után a DK és a Liberálisok képviselője „Ebben az intézményben 10 éve pártállamot épít a Fidesz” feliratú matricákat akart ragasztani a Legfőbb Ügyészség épületére, ám a rendőrök megakadályozták, hogy a politikusok ilyen módon fejezzék ki véleményüket. A DK és a Liberálisok szerint a Legfőbb Ügyészség ezzel súlyosan megsértette a képviselők véleménynyilvánítás szabadságához fűződő alapvető jogát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

3+1 tuti program apák napjára
Az apák napja egy Amerikából eredeztethető ünnep, amelyet minden évben június harmadik vasárnapján, azaz idén 18-án ünneplünk. A különleges alkalom eg…