2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

Összefogással bármi sikerülhet!

Még három hét sem telt el azóta, hogy megérkezett a kormányhivatal építési engedélye a balatonvilágosi volt úttörőtábor területére tervezett 92 lakásos lakópark terveiről. A lakosság és az Aligai Fürdőegyesület azonnal összeszerveződött és minden fronton elindította az épület elleni tiltakozó akcióját.

Engem is megkerestek, hogy ellenzéki képviselőként a Parlamentben is adjak hangot a tervezett betonmonstrum építése ellen. Éppen egy hete napirend előtti felszólalásban kérdeztem a kormányt, hogy miért nyilvánították kiemelt fejlesztési területté ezt a magáningatlant, mellyel felülírnak minden helyi építési szabályt. Követeltem a beruházás azonnali leállítását. Válaszok helyett csak mellébeszélés volt a kormányzat részéről.

Közben a sajtó is élénk érdeklődést mutatott a téma iránt. A világosi-ügy országos szintre lépett. Egyre nagyobb nyomást gyakorolt a kormányra, valamint a térség kormánypárti képviselőjére a lakosság és az ellenzék tiltakozása. Csütörtökön találkoztam Takács Károllyal, Balatonvilágos polgármesterével, aki már jelezte, hogy készítik a periratokat az építési engedély megtámadására. Ezt még pénteken be is nyújtották.

Hétvégére aztán jött az átütő fordulat, a fideszes képviselő Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatában egyértelműen az építkezés ellen érvelt. Már érezhető volt, hogy az ellenállás elérte azt a szintet, amely a kormányzatot visszavonulásra fogja kényszeríteni.

Az összefogást siker koronázta!

Ezt a balatoni beruházást a közös fellépéssel most sikerült megakadályozni, de garanciák kellenek arra, hogy a jövőben sem fogják ezt megépíteni. Ezért küzdünk tovább. Közösen.

Értetek – Veletek!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek