2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Összefogás: Orbánék úton az iszlám fundamentalizmus felé

Külön-külön üdvözölte iráni kollégáját a magyar köztársasági elnök, miniszterelnök, házelnök és külügyminiszter az iszlám forradalom győzelmének 35. évfordulóján. A FARS iráni hírügynökség szerint Magyarországon kívül Azerbajdzsán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán államfői küldtek üdvözletet az iráni nemzeti ünnep alkalmából.
Az Összefogás ellenzéki pártszövetség szerint ez a hír nem csak a magyar diplomáciáról, de Magyarországnak a világban elfoglalt helyéről és a magyar vezetés külpolitikai orientációjáról is mindent elmond. NATO és EU-tagokként három szovjet utódállammal sikerült egy platformra kerülnünk. Európa világi demokráciái közül egyedüliként üdvözlünk egy vallási diktatúrát.

Orbán Viktor vezetésével hazánk egyre gyorsuló iramban iratkozik ki az euroatlanti országok közösségéből. Kérdés, mikor vezeti be a Btk. helyett a korbácsolást, kézlevágást, megkövezést és megégetést, mint büntetéseket, mikor rohamoztatja meg az USA Szabadság téri nagykövetségét és mikor jelenti be, hogy a NATO helyett a Hezbollahhoz kíván csatlakozni.

Magyarország egyre inkább egy önkényuralmi rendszerre emlékeztet, nem európai jogállamra. Ezt a folyamatot a tavasszal hivatalba lépő Mesterházy-kormánynak kell visszafordítania.

Szanyi Tibor (MSZP)
Szigetvári Viktor (Együtt-PM)
Kakuk György (DK)
Bősz Anett (MLP)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…