2022. 05. 27. péntek

Hella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF

Oroszország az Internet szabadságának híve

Meg kell őrizni az Internet szabadságát, biztosítani kell az emberek és a vállalatok széles körű információ-cseréjének szabadságát – idézte a Magyar Békekör az orosz elnök X. Orosz Internet Fórumhoz intézett üzenetét csütörtökön.
Putyin hozzátette: a kiber-bűnözés és az illegális tartalom ellen a közösségek és az államok összefogásával kell felvenni a harcot, nem pedig az Internet szabadságának korlátozásával.

Oroszország 1994. április 7-én regisztrálta a ru domaint. „Nemigen hittük volna, hogy 25 év alatt ilyen gyökeresen megváltoztatja világunkat az Internet, hogy milliók mindennapi életének részévé válik a kapcsolattartás, az információ-csere, a táv-foglalkoztatás és –nevelés, az online kereskedés, az állami ügyintézés. Oroszországnak jelentős versenyelőnye származik belőle, és sikeresen halad afelé, hogy a digitális kor egyik vezetőjévé váljék” – mondta.

A Békekör értesülései szerint az Oroszország ellen irányuló amerikai szankciók keretében felmerült annak gondolata is, hogy lekapcsolják az Internetről Oroszországot. Úgy tudni, hogy amerikai részről azért nem tették meg ezt a lépést, mert úgy ítélték meg, hogy nagyobb kárt okozhatnak vele saját maguknak, mint amekkorát Oroszországnak. A washingtoni tervre reagálva Putyin februárban kijelentette: „Úgy vélem, százszor is meggondolják magukat, mielőtt bármit is tennének, bár elvileg minden lehetséges, ezért nekünk olyan szektorokat kell teremtenünk, amelyek senkitől sem függenek”.

Ez azt jelentheti – jegyezte meg a Békekör elemzője – hogy orosz részről konkrét intézkedések történhettek arra, hogy elhárítsák ennek veszélyét, és kiküszöböljék annak kockázatát, hogy kész tények elé állítsák az országot. Erre utal a Duma elé került törvénytervezet is.+++

Kiadta: MB

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum