2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

Orosz-kínai flottagyakorlat a Csendes-óceánon

A Balti-tengeren július 21-28. között megtartott hadiflotta-gyakorlat után a kínai és az orosz haditengerészet újabb közös gyakorlatra készül, ezúttal a Csendes-óceánon, szeptember 18-26. között – jelentette a Magyar Békekör a TASZSZ-ra hivatkozva.

Az erről szóló megállapodást Vlagyivosztokban írták alá a két ország haditengerészetének képviselői szerdán. A gyakorlat első szakaszában part-menti műveleteket hajtanak végre, a második szakaszban pedig a Japán-tengeren és az Ohotszki-tenger déli részén gyakorolnak be összehangolt műveleteket.

Egy nappal a haditengerészeti gyakorlat bejelentése előtt, Rasid Alimov tábornok, a  Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) főtitkára arról tájékoztatta a TASZSZ-t, hogy az SCO és a Dél-kelet-Ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) kulcsszerepet játszik az egyenlőség elvén alapuló oszthatatlan biztonsági rendszer megteremtésében. Megfigyelők megjegyzik: az ASEAN korábban  Amerika-barát vonalat követett.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…