2022. 07. 4. hétfő

Ulrik
1 EUR 402 HUF
1 GBP 467 HUF

Online díjátadó: Tutti Bűnmegelőzés – Tutti Nyeremények

Hogy milyen védelmet nyújt egy serpenyő a játékban és a valóságban? Hogyan védhető az online tér? Hogyan kapcsolható össze egy „kocka” youtuber a legkeményebb rendőrökkel? Hogyan szolgálja egy üdítő az internetes biztonságot (is)? A választ a QR-kódunk adta meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság több szinten kapcsolódott a nemzetközi Safer Internet Day (2021. február 9.) programcsoporthoz. A biztonságos internet nap programjához kapcsolódóan, 2021. február 9-én indult el internetes játékunk. A diákoknak az internettel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk, minél rövidebb idő alatt. A főkapitányságnak és a Promis Egyesületnek, mint szervezőknek az volt a céljuk, hogy a korosztály által minden nap használt webes alkalmazások veszélyeire is felhívják a figyelmet, hogy játszva tanítsanak. A kvíz még most elérhető, a nyeremény a kitöltésével szerzett tudás. A meghirdetett promóciós idő alatt az ország több pontjáról érkeztek helyes válaszok.

A program rendhagyó, virtuális díjátadóján, Simkó Imre r. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály vezetője az interneten köszöntötte a bajai, a pécsi és a kisgyőri nyerteseket 2021. március 11-én.

A nyereményeket, a szervezők, a Promis Egyesület képviselője Majó Márk, és Jánosik Gergő videós virtuálisan adta át a bűn- és balesetmegelőzési célokat szolgáló eszközöket, illetve egy-egy karton – a programot népszerűsítő – Tutti Juice üdítő italt. A nyereményeket természetesen postán juttatjuk el a győzteseknek.

A még mindig kitölthető online játék mellett több kisfilm is található az oldalon, így többek között az iskolai zaklatásról Jánosik Gergő tolmácsolásában, továbbá bizonyossá válik az is, hogy mi a különbség a számítógépes játékok és a valóság között – annyi biztos, hogy átlőtt serpenyő főszerephez jut -, továbbá a környezetvédelem fontossága, és a biztonságos közlekedés is hangsúlyt kap.  A tájékoztató kisfilmek és az internet biztonságára mutató kvíz elérhető a főkapitányság Bűnmegelőzési Alapítványának honlapján (bunmegeleozes.eu), vagy egyszerűbb használni az oda vezető QR-kódunkat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum