2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Nyomortelep felszámolás ügyében a hatóság téved, a lakosság támogat!

Alig múlt egy esztendeje, hogy több, mint 35 ezer miskolci biztosította támogatásáról önkormányzatunk nyomortelep-felszámolási programját.
Városunkban a nyomortelepek, bennük a Számozott utcák felszámolásának kereteit tételes jogszabályok, a lakástörvény, a lakások bérletéről szóló helyi rendelet, és a végrehajtási törvény határozza meg, Miskolc Megyei Jogú Város közgyűlésének a döntése pedig a nyomortelepek megszüntetésének a politikai legitimációját adja.
A nyomortelepek fokozzák a közegészségügyi problémákat, erőteljesen vetik fel a gyermekvédelmi kérdések garmadáját, a bűnözés melegágyai, valamint megoldhatatlan szociálpolitikai feszültségeket koncentrálnak egy területre.
Városunk minden erejével azon van, hogy legyen egyénekre szabott, legitim kiút a nyomortelepi létből.
Mindezek után kijelentjük, hogy határozottan kitartunk eredeti álláspontunk, a miskolci nyomortelepek, a Számozott utcák felszámolása és a miskolci emberek véleménye mellett.
Nem fogadjuk el, és jogorvoslattal élünk az Egyenlő Bánásmód Hatóság elmarasztalása, valamint az Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda beadványa miatt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum