2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Nyissák ki jövőre a diósgyőri strandot!

Elfogadhatatlan, hogy erre több ezer, petíciót is aláíró miskolci követelése ellenére sem hajlandó a városvezetés.

Minimális, a városvezetés hivatalos közlése szerint 15 millió forint ráfordítással jelenlegi állapotában is megnyitható a diósgyőri strandfürdő, ezért az MSZP szerint elfogadhatatlan, hogy erre a városvezetés jövőre sem hajlandó. Ha a döntéshozók nem változtatnak álláspontjukon, azaz nem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy jövőre kinyisson a strand, akkor minimum több ezer diósgyőri, miskolci igényét veszik semmibe.

Minderről dr. Simon Gábor, az MSZP önkormányzati frakcióvezetője beszélt pénteken Miskolcon.

Simon emlékeztetett: 2014-ben a Fidesz azzal kampányolt az önkormányzati választásokon, hogy amint megkapják újabb mandátumukat, azonnal hozzálátnak a miskolctapolcai strand második ütemének építéséhez. Azóta két év telt el, s nemhogy a beígért tapolcai fejlesztést nem hajtották végre, de a diósgyőri strandtól is sikerült megfosztaniuk a miskolciakat.

Mint ahogy arról az eszon.hu korábban beszámolt, a diósgyőri fejlesztésekről tartott hétfői lakossági fórumon Kis Gábor alpolgármester azt mondta, jövőre biztosan nem nyit ki a strand. A létesítményt 2014-ben záratta be a fideszes városvezetés, akkor ezt a várfejlesztési munkálatokkal indokolták. Azt ígérték, 2015-ben kinyitják, ám ezt nem tették meg sem akkor, sem később. Idén a pénzhiányra fogta a zárva tartást a városházi szóvivő, közölve, 15 millió forintra lenne szükség a nyitáshoz, ám annyi pénzük nincs erre a célra. Annak ellenére jártak el így, hogy közben több ezren követelték aláírásukkal a strandnyitást.

A szocialista frakcióvezető szerint ugyanakkor nevetséges a városháza indoka. Rámutatott: az önkormányzat vezetése legutóbb például azzal hencegett, hogy az egy évvel korábbihoz képest 1,5 milliárd forinttal több adót szedett be Miskolcon. Egyrészt elég szomorú, hogy miközben más város adókedvezménnyel csalogatja magához a befektetőket, addig a miskolci városvezetés az itteniek megsarcolására büszke, másrészt ahol 1,5 milliárd forint adótöbblet keletkezik, ott nem okozhat problémát 15 millió forint előteremtése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum