2023. 12. 10. vasárnap

Judit
1 EUR 382 HUF
1 GBP 446 HUF

Nyilvános lett a Momentum európai parlamenti választási programja

A Momentum bemutatta mivel képviselné Magyarországot az európai parlamentben

A Momentum európai parlamenti programja három területet emel ki. Erős, összetartó, jövőbe tekintő Európa építését, többek között közös európai hadsereggel, az euró bevezetését és az Erasmus-program bővítését.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke beszédében kiemelte: 15 évvel az uniós csatlakozás után azt látjuk, hogy hiába kaptunk több mint 12 ezer milliárd forintot az EU-tól, ennek hatásait nem érzik az emberek – kevesek vitték haza, amit sokaknak adtak.

„Magyarországnak nincs újabb tizenöt éve. Nincs időnk arra, hogy pénzt talicskázzunk az oligarchák számlájára. Nem tékozolhatunk el újabb másfél évtizedet arra, hogy vadászházak, kilátók és stadionok épüljenek kórházak, iskolák, és munkahelyek helyett. Mi azért fogunk dolgozni, hogy az EU-s pénzeket működő kórházakra, a kreativitásnak és csapatmunkának helyet adó iskolákra, a helyi kis- és középvállalkozásokra fordítsuk. Mert ez a magyar jövő három pillére: kórház, iskola, munkahely” – mondta Fekete-Győr András.

Cseh Katalin, a Momentum Európai parlamenti listavezetője szerint májusban arról döntünk, hogy jelenleg a kivándorlást fontolgató fiatalok Magyarországon vagy pedig külföldön látják-e majd a jövőjüket. „A választás tétje, Magyarországnak tud-e majd jövőképet kínálni mindazok számára, akik most nem látják az előrejutás lehetőségét. Hogy bízhatnak-e a jövőjükben azok a fiatalok, akik most aggódnak, hogy kapcsolatok nélkül nem tudnak majd boldogulni” – mondta

Donáth Anna, a Momentum alelnöke arról beszélt, ahogy a magyar politikában, úgy EP-képviselőként is azért szeretnének dolgozni a párt politikusai, hogy felerősítsék a hatalomnélküliek hangját. Azokét, akik nem urak akarnak lenni, akik nem a hatalom csókosai, akik csak tisztességesen, nyugodtan élnének a szülőföldjükön, vagy bárhol Európában.

Nemes Balázs, a Momentum szóvivője az európai biztonsági együttműködés kapcsán felhívta a figyelmet: Nem várhatjuk mástól, hogy megvédjen minket, a mi biztonságunk a mi felelősségünk. Mi momentumosok, mi magyarok, mi európaiak azt akarjuk, hogy közösen lépjünk fel a külső fenyegetések ellen és együtt védelmezzük kontinensünk békéjét és biztonságát.

Kertész Z István

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek