2023. 10. 2. hétfő

Petra
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Nyilvános a pénzügyi beszámolónk – A DK harmadannyit költött tavaly, mint amennyit a CÖF kapott kampányolásra

Nyilvános a pénzügyi beszámolónk – A DK harmadannyit költött tavaly, mint amennyit a CÖF kapott kampányolásra

A Demokratikus Koalíció idén is a törvényben meghatározott határidőben nyújtotta be a tavalyi évre vonatkozó pénzügyi mérlegét. A DK 2016-ban 132 millió forintra volt jogosult a Magyar Államtól, ezen felül tagdíjakból több, mint 23 millió forint, adományokból pedig további közel 35 millió forint bevétele keletkezett.
A kiadási oldalon a párt 103 millió forintot költött működési költségekre, 10 millió forintot eszközbeszerzésre, 70 millió forintot politikai rendezvényekre és kampányanyagokra. Ezzel a 2016-os évben összesen harmadannyit költöttünk, mint amennyi közpénzt csak a CÖF, csak az MVM-től, csak a politikai ellenfelek lejáratására kapott a kormánytól.

A Demokratikus Koalíció a tiszta és átlátható pártfinanszírozás jegyében minden évben a honlapján is közzéteszi a pénzügyi mérlegét az Üvegzseb menüpont alatt, ez most is megtalálható. A DK a Sokak Magyarországa programjában ígéretet tett arra, hogy 2018-tól átalakítja a pártok kampányfinanszírozásának rendszerét, hogy végre legyenek következményei annak, ha egy párt a közpénzekkel nem átláthatóan gazdálkodik.

DK Sajtóiroda
http://web.dkp.hu/nyilvanos-a-penzugyi-beszamolonk-a-dk-harmadannyit-koltott-tavaly-mint-amennyit-a-cof-kapott-kampanyolasra/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek