2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 486 HUF

Nyílt levél Novák Katalin, családokért felelős Miniszter Asszony részére!

‼️ Tisztelt Miniszter Asszony! ‼️

Amikor még család- és ifjúságügyért felelős államtitkár volt, egy rendezvényen arról beszélt, hogy a jó szülésélmény egy életre meghatározó. Teljesen egyetértek Önnel és pont ezért is fordulok Önhöz segítségért.
Az édesanyák legboldogabb, ugyanakkor legintimebb, legbizonytalanabb és egyben legkiszolgáltatottabb napjai, amikor gyermekeiket világra hozzák. Az ezt megelőző 9 hónapos időszak teljesen más, mint az életük többi szakasza. Szerencsés esetben ezen 9 hónap alatt minden rendben megy, de sokakat nyilvánítanak veszélyeztetett terhessé, így számukra kiemelten fontos, hogy egy bizalomra épülő kapcsolatot alakíthassanak ki az őket ezen időszakon végig kísérő szakemberrel.

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb és legkomfortosabb körülmények között szülhessenek az anyukák, egész egyszerűen: hogy biztonságban érezzék magukat. Ezt segíti, a “fogadott” orvos és szülésznő rendszere. Az anya és az így kiválasztott orvos között egy olyan magas fokú bizalom jön létre, amely nem helyettesíthető mással!

Szeretném jelezni, hogy több tízezren írták alá a „Szabad szülészorvos- és szülésznőválasztást, tiszta körülményeket az egészségügyben! Javítsanak az új egészségügyi szabályokon!” című petíciót.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter január közepén azt mondta: „Jogos igénynek tartjuk, hogy minden hölgy annál szülhessen, aki kezelte. Keressük azt a megoldást, ami nem feszíti szét a jelenlegi megállapodás kereteit”. A „megoldást” január végére ígérték, azonban sajnos már február közepe is elmúlt és jele sincs annak, hogy megtalálták volna.

Kérjük Önt, mint családügyi minisztert, hogy ne hunyjon szemet a Kormány mulasztása felett!

Miniszterként próbálja meg elérni, hogy legkésőbb a hónap végéig alkossanak átlátható szabályozást a szülészetben!

Az anyukák, a családok és az áldott állapotban lévő hölgyek biztonságérzetének a védelme érdekében, adjuk vissza nekik azt a jogukat, hogy eldönthessék ki segítse világra babájukat!

Meglátásom szerint minden anyának jogában áll eldöntenie azt, hogy ki segítse világra a gyermekét!

Budapest, 2021. február 18.

Tisztelettel:

dr. Beleznay Zsuzsanna

a Jobbik család- és nőpolitikáért felelős képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem …

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…