2021. 12. 6. hétfő

Miklós
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF

Nem adjuk a Móricz Zsigmond teret!

Nyílt levél Kazincbarcika polgármesterének és képviselő-testületének!
Tudomásomra jutott az a felháborító tény, hogy a Móricz Zsigmond térre vonatkozó településrendezési terv alapján egy multinacionális gyorsétterem lánc települ be az említett térre, amely a jelenlegi ingatlan nyilvántartás szerint is Kazincbarcika Város Önkormányzatának tulajdonában áll. Emberileg és politikailag is bebizonyították, hogy alattomosan kihasználták a koronavírus-járvány miatt kialakult zavarokat és az önkormányzatiságot háttérbe szorítva, 2020. október 29-én döntöttek a terület módosításáról és zárt ülésen versenytárgyalás kiírásáról döntöttek, mindezt a lakók megkérdezése nélkül!

Önök kampányolnak, hogy egyre több a zöld terület kell a városban, ennek ellenére pont Önök veszik el a barcikai lakosoktól a még meglévő kevés zöldterületet, valamint a gyermekek játszóterét és a lakók közösségi terét. A várhatóan megnövekedett gépjárműforgalommal, az ezzel okozott zajjal és egészségkárosító anyag kibocsátással is szembesülniük kellene a lakóknak a megépítést követően. Ezeknek a tényeknek a figyelembe vételével ez nem pusztán felháborító, hanem egyenesen arcpirító döntéshozatal! Nem elég, hogy a lakók véleményét ki sem kérik, ezzel a döntésükkel a helyi kisvállalkozásokat is megnyirbálják. Úgy tűnik egy multinacionális gyorsétteremlánc behozatala a városközpontba fontosabb a helyi kisvállalkozók támogatásánál.

Az egész eljárást úgy folytatták le, hogy az ott lakókat és a környéken élőket nem kérdezték meg. Tisztelt döntéshozók, nem csak a választás előtt kell az emberekhez kopogtatni! Önöket azért választották meg, hogy képviseljék az itt élők akaratát. Ebben Önök újból megbuktak! Véleményem szerint, az lenne a megoldás, ha minél hamarabb egyeztetést folytatnának az ott lakó emberekkel, illetve másik területet jelölnének ki a beruházás megvalósítására.

Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom kazincbarcikai alapszervezetének elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel. Megosztanád a portál olvasókkal, hogy miként is sik…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum