2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Néhány igaz gondolat az ózdi lakásrendelethez

Ózd újonnan, nagy többséggel megválasztott polgármestereként szakemberek közreműködésével áttekintettem a város tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletére vonatkozó 2004-ben elfogadott önkormányzati rendeletet. Egy több hónapos előkészítő munka révén a képviselő-testület elfogadott egy teljesen új, a megváltozott társadalmi igényeknek megfelelő önkormányzati rendeletet.
Ez a rendelet – igazodva a jogos társadalmi elvárásokhoz – teljesen új alapokra helyezte a bérbeadás feltételeit és rendszerét. Az új rendelet 57 paragrafusból áll, több mellékletet és függeléket is magában foglal. A kormányhivatal mindössze egyetlen paragrafus esetében jelezte, hogy szerinte szükséges annak módosítása, kettő paragrafus 2-2 bekezdése esetében pedig indítványozza az érintett bekezdések hatályon kívül helyezését. Az önkormányzati rendelet – amely egy teljesen új rendszert vezetett be – többi 54 paragrafusát semmilyen törvényességi észrevétel nem érintette.

A 3 érintett jogszabályhely vonatkozásában az önkormányzatnak joga és lehetősége van eltérő álláspontjának kifejtésére és kinyilvánítására a kormányhivatal felé. Az önkormányzat szakmai egyeztetések és elemzés után dönt arról, hogy élni kíván-e ezzel a lehetőséggel.

Ózd új vezetése egyszerűen csak dolgozott és a jövőben is dolgozni kíván. Tartja magát ahhoz a mondáshoz, hogy egyetlen út sem elég hosszú, ha annak végén megtalálod azt, amit kerestél. Azt viszont sajnálatosnak tartjuk, hogy a közvélemény-kutatások rendszerében alig észrevehető, magukat pártként tituláló szervezetek a vonatkozó híreket vagy nem olvassák el, vagy elolvassák, de nem értik meg, vagy elolvassák, de úgy tesznek, mint akik nem értik. A választók szempontjából egyik változat sem jó!

Janiczak Dávid, Ózd polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum