2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Navracsics Tibor Gyurcsány Ferenc legjobb tanítványa

Navracsics Tibornak a Rólad szól elnevezésű rendezvényen tett kijelentése, mely szerint nem vesztesége az országnak, ha valaki külföldre költözik, azt bizonyítja, az elefántcsont toronyban élő uniós biztos nincs tisztában a mai magyar rögvalósággal. Navracsics Tibor szavai akkor lennének helytállóak, ha a külföldön tartózkodók önszántukból távoztak volna Nyugatra. Felhívjuk Navracsics Tibor figyelmét innen, a való világból, hogy ez nem így van: a magyar fiatalok – és már idősebbek is – ugyanis biztos egzisztencia híján kényszerültek arra, hogy boldogulásukat külföldön keressék. Ennek folytán családok szakadtak szét, akárcsak 1956 után. Rémisztő jövőképet vetít elénk, hogy az ’56 utáni emigránsok jelentős része elvesztette magyar identitását. A magyar uniós biztosnak kötelessége lenne eme forgatókönyv megakadályozása.

Navracsics Tibor kijelentése rendkívül cinikus, egyúttal elkeserítő is. A magyar uniós biztos kijelentése tökéletesen illeszkedik Gyurcsány Ferenc 2006. júniusi „El lehet menni Magyarországról!” felszólításához, így Navracsics bátran nevezhető Gyurcsány legjobb tanítványának.

A Fidesz-kormány Gyere haza, fiatal! programja pedig még reménysugárnak is kevés. A költségvetési tervszámokból úgy tűnik, idén 50, míg jövőre kb. 130 ifjút kívánnak külföldről hazacsábítani. A Jobbik szerint költségvetési forrásokkal révén kell biztosítani a jelenleg még kint élő, illetve az elvándorlásban gondolkodó fiataloknak, hogy szakmájukban versenyképes fizetést, egzisztenciájukhoz pedig lakást kapjanak. Bérlakás-építési programunk biztos munkahelyet és méltó lakhatást is képes biztosítani a magyar fiataloknak. Elengedhetetlen továbbá az oktatás területén az eddigi kapkodás helyett a kiszámíthatóság, állandóság, valamint az ingyenes állami képzés elérhetőségének kibővítése is, hogy a magyar fiatalok idehaza tudjanak boldogulni az itthon megszerzett tudással.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…