2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

MSZP:Levél Dávid Enikő iskolaigaztói kinevezésének ügyében

Dr. Varga László országgyűlési, és Földesi Norbert önkormányzati képviselők levele:                 
Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

Hanesz József Úr
mb. elnök

részére

Budapest

Nádor u. 32.

Tisztelt Megbízott Elnök Úr!

Engedje meg, hogy a miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Miskolctapolcai Tagiskolája igazgatói kinevezése ügyében az Országgyűlésről szóló 2012.évi XXXVI. törvény 98.§ (1) bekezdésében biztosított jogosítvány alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. vk. országgyűlési képviselőjeként, illetve az adott önkormányzati választókerület egyéni önkormányzati képviselőjeként szakmai kéréssel forduljunk Önhöz.
Mint az Ön előtt is bizonyára ismert, országos botrány kerekedett Dávid Enikő iskolaigazgatói kinevezéséből a fenti intézmény élére.
A vezetői állásra kiírt pályázati eljárást – melyre az iskolát 13 éve irányító igazgató, illetve a külsős Dávid Enikő nyújtotta be pályázatát – az Ön által vezetett Központ eredménytelennek nyilvánította.
Tájékozódásunk szerint a benyújtott pályázatokról egyébként több, különböző testület alkotott véleményt, melyek egyöntetűen utasították el a külső jelentkezőt a pályázatában leírt komoly szakmai tévedései miatt, s mindegyik testület egybehangzóan a korábbi igazgató pályázatát támogatta.
Dávid Enikő, aki mindeddig a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola történelem–énekzene–karvezető szakos tanáraként dolgozott, vezetői tapasztalat nélkül, már nem először próbálkozott – más oktatási intézményben is – igazgatói tisztség elnyerésével, mindannyiszor sikertelenül.
A Miskolci Tankerület vezetőjének utasítására 2014. augusztus 25. napjától az iskolát a szervezeti és működési szabályzatban foglaltaknak megfelelően az általános igazgatóhelyettes vezette, aki 2014. szeptember 1-jén megnyitotta a tanévet. Majd ugyanezen nap délelőttjén megjelent az iskolában 2014. augusztus 15-i keltezésű megbízólevelével Dávid Enikő, az eredménytelen külső pályázó, kijelentve, hogy ő az intézmény igazgatója.
Dávid Enikő nem ismert tartalmú megbízólevelét vélhetően az Ön által vezetett Központ bocsátotta ki.
Álláspontunk szerint az újból kiírandó igazgatói pályázat elbírálásáig a jogszabályok szerint az általános igazgatóhelyettes jogosult az intézmény vezetésére, aki ráadásul erről érvényes dokumentummal rendelkezik.
Kérjük, hogy a kialakult helyzet egyértelmű és a hatályos jogszabályok szerinti törvényes tisztázása érdekében haladéktalanul hozza nyilvánosságra a pályázati dokumentációt, az eredménytelenség okát, a teljes eljárás szabályszerűségének leírását, és azt a vezetői megbízást, vagy megbízási szerződést is, aminek alapján, s birtokában Dávid Enikő úgy gondolja, hogy igazgatói pozíciót tölthet be az iskolában.
Ezen iratok tartalmának maradéktalan ismerete nélkül jelen esetben a törvénysértés gyanúja is felmerülhet.
Tekintettel arra, hogy az ügyben közel 800 gyermek sorsáról van szó, arra, hogy ők és szüleik nyugodtan kezdhetik-e el a tanévet, a soron kívüli tájékoztatás elmaradása esetén az Országgyűlés illetékes bizottsága rendkívüli ülésének összehívását leszünk kénytelenek kezdeményezni. „

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek