2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

MSZP:Kriza Ákos, a tehetetlenség polgármestere

Kriza Ákos csak egy szerencsétlen és tehetetlen polgármester, arra is alkalmatlan, hogy a felháborodott miskolciak érdekében a megfelelő helyeken eljárjon. Tulajdonképpen ezt maga a város első embere üzente szóvivőjén keresztül a Kazinczy iskola ügyében. Kriza Ákos ugyanis, mint valami előkelő idegen, városházi közleményben bizonygatta csütörtökön: „az iskolákkal kapcsolatos valamennyi oktatás-szakmai döntést a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hozza meg”, azaz neki nincs dolga több száz miskolci kisdiákkal, felháborodott szülővel, megfélemlített pedagógussal.
Pedig dehogy nincs. Ha nem tudná, ő az ország egyik legnagyobb városának polgármestere. Egy megyei jogú város polgármestere. Egy olyan városé, amelynek az előző, szocialista vezetése 100 milliárd forintnyi uniós pénzt lobbizott ki városfejlesztésre. Egy olyan városé, amely 2009-ben összefogással meg tudta akadályozni a szókimondó rendőrkapitány, dr. Pásztor Albert menesztését. Ehhez persze az is kellett, hogy a városi szocialista képviselők szembeforduljanak a saját kormányukkal, s kiálljanak a miskolciakért, a városlakók érdekeiért.
Ugyanezt a kiállást várják most el Kriza Ákostól az avasi szülők, a pedagógusok, a gyerekek, de felháborodva tapasztalják, hogy ezt nem teszi meg, inkább tehetetlen bábként magyarázza a magyarázhatatlant.
Felszólítom Kriza Ákost, hogy fogja kézen a választókerület fideszes országgyűlési képviselőjét, Csöbör Katalint, s látogassa meg a fideszes emberminisztert, Balog Zoltánt. Győzzék meg őt arról, hogy amit iskolaigazgató-ügyben művelnek, az nem a miskolciak érdekét szolgálja. Ragaszkodjanak Dávid Enikő kinevezésének visszavonásához. Ha ezt nem teszik meg, minimum két dolgot üzennek a városlakóknak: egyrészt azt, hogy gyávák, másrészt azt, hogy őket nem érdeklik a felháborodott miskolci szülők, a megfélemlített pedagógusok, Dávid Enikő kinevezésével ők maguk is egyetértenek.

Földesi Norbert
avasi önkormányzati képviselő, az MSZP frakcióvezetője      

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…