2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

MSZP:Az ész megáll: a bankár Soós fészekrakózik!

„A fészekrakó program alapvető céljai jók voltak. Az együtt élő közösségek tagjai közötti feszültséget azok okozzák, akik nem tartják be a társadalmi együttélési normákat.” Ez a megállapítás a Beszámoló a Fészekrakó probléma megoldására irányuló intézkedések eredményességéről című előterjesztésből való, melyet 2012 szeptemberében tárgyalt Miskolc közgyűlése. Az előterjesztést Kriza Ákos polgármester nyújtotta be, a fideszes többségű közgyűlés pedig elfogadta.
Egy szó sem volt benne szocialistákról, baloldalról, meg gyűlölködésről. A véletlenül tárgyszerűre és tisztességesre sikeredett beszámoló a valóságot tartalmazta, azt, hogy a hitelprogramot bűnözői csoportok törvénytelenül kihasználták, s ügyvédek, értékbecslők, banki alkalmazottak közreműködésével milliárdos nagyságrendű kárt okoztak.
Éppen ezért elképesztő, hogy a fideszes politikusok a saját maguk által korábban elismert tényekre fittyet hányva szemérmetlenül hazudoznak, s rendre az előző városvezetést rágalmazzák és gyalázzák ebben az ügyben. Teszik ezt annak ellenére, hogy az egyik Fészekrakó-ügy elsőrendű vádlottja pont egy olyan ügyvéd, aki lebukása előtt fideszes kitűzővel a zakóján flangált a városban.  
Az meg már mindennek a teteje, hogy a Fészekrakó-ügyet most pont az a Soós Attila rángatja elő, akiről köztudomású, hogy civilben bankár. Azt javasoljuk tehát neki, nézze meg inkább a két éve elfogadott beszámolót (segítségképpen: a dokumentum még mindig fellelhető a város honlapján (http://todo.miskolc.hu/hcr/6phdoc/2077.pdf) és kérjen bocsánatot az MSZP-től, a miskolciaktól. Ezen kívül magyarázza meg, hogy 2010-es hivatalba lépésüket követően miért állították le a csalásokkal megszerzett ingatlanok felvásárlását, azt a programot, amit annak idején a szocialista városvezetés elindított.
Ha ugyanis folytatták volna a munkát, s nem csak most kezdtek volna el kapkodni és hazudozni, már régen megoldódott volna ezt a társasházakat, lakásszövetkezeteket nehéz helyzetbe hozó, miskolciak ezreinek bosszúságot okozó probléma.
Ezek alapján minimum kijelenthetjük: Kriza Ákost és társait terheli a felelősség azért, hogy ma még mindig a Fészekrakó-üggyel kell foglalkozni Miskolcon!  

Az MSZP miskolci szervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek