2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

MSZP: Veres Pál legyen a Földes igazgatója!

A Fidesznek kutya kötelessége kinevezni azt, akit a szülők, a diákok és a pedagógusok többsége is támogat.

A polgármester feladata, hogy tudomásul vegye, mit szeretne a város közönsége. Éppen ezért megengedhetetlen, hogy dr. Kriza Ákos és a Miskolcot irányító fideszes többség dacból, dühből annak ellenére ne nevezze ki a Földes Ferenc Gimnázium igazgatójává Veres Pált, hogy őt a szülők, a pedagógusok és a diákok többsége is egyértelműen támogatja. Az MSZP Veres Pál mellett áll ki, s mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza a város oktatási rendszerének szétverését. Minderről Földesi Norbert frakcióvezető és Fedor Vilmos önkormányzati képviselő beszélt csütörtökön Miskolcon.

Mint elmondták, a Földes Ferenc Gimnázium Magyarország egyik legszínvonalasabb iskolája: a ’60-as évek második felében már matematika-fizika tagozatot működtetett, a ’70-es évek elején (!) már számítástechnikai laborban tanulhattak az intézmény diákjai. A Földes jelenleg – a Köznevelés című oktatási szaklap ranglistája szerint – kiváló minősítéssel az ország 11. legjobb gimnáziuma, úgy, hogy a kiváló minősítést a 355 Magyarországon működő gimnázium közül csupán 36 érdemelte ki (ebből kettő Miskolcon működik, a másik a ranglista 5. helyén szereplő Herman Ottó Gimnázium). Az intézményben most is a régió legtehetségesebb diákjai tanulnak, s kiválóan felkészült pedagógusok segítenek a fejlődésükben.

„Ezek után érthetetlen, miért nem folytathatja a lassan 15 éve tartó sikeres munkáját Veres Pál igazgató, különösen annak ismeretében, hogy a másik pályázó egy középiskolában eddig még sohasem tanító, általános iskolai történelem, ének-zene szakos pedagógus, akinek egy éve van hátra a nyugdíjkorhatár eléréséig. Követeljük, hogy a városvezetés ne kockáztassa az eddig elért eredményeket, a kiváló színvonalú intézményekhez ne nyúljon hozzá a politika!” – jelentette ki Fedor Vilmos.

Földesi Norbert szerint a fideszes városvezetés bosszúból nem hajlandó kinevezni Veres Pált, az igazgató ugyanis korábban nyilvánvalóvá tette, nem támogatja az iskola nevének megváltoztatását, noha a fideszes városvezetés a kezdeményezés mellé állt.

Mint ismert, az intézmény diákjai és volt diákjai tavaly nyáron rövid idő alatt közel 40 ezer aláírást gyűjtöttek annak érdekében, hogy a városvezetés álljon el névváltoztatási tervétől, s továbbra is Földes Ferenc nevét viselhesse az iskola. A tiltakozási hullámot látva a Fidesz végül meghátrált.

*

A Földessel kapcsolatos további hír, hogy szerdán este tanácskozott az intézmény szülői szervezete, s egyhangúlag Veres Pál pályázatát támogatta. Csütörtökön délelőtt dr. Simon Gábor, az MSZP önkormányzati képviselője, egykori földesista diák Veres Pált támogatom címmel Facebook-csoportot indított, melyhez bárki csatlakozhat.
Forrás:Északonline

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek