2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

MSZP: rágalmazással menekül a Fidesz

A szocialisták szerint az MSZP gyalázásával próbál menekülni a városvezetés a fontos kérdések megválaszolása elől. Miskolc fideszes vezetése a szocialistákat sározza és rágalmazza a város önkormányzatának közgyűlésén, sajtótájékoztatókon, közleményekben, ahelyett, hogy a miskolciakat érintő gondokra keresne megoldást, válaszolna azokra a kérdésekre, amelyekre a városlakók valóban kíváncsiak – jelentette ki Földesi Norbert, az MSZP miskolci frakcióvezetője szerdán Miskolcon.

A frakcióvezető sorolta is kérdéseit: mi lesz a Selyemréti Strandfürdővel? Mikor fizetik már ki végre az új városházi épületszárnyat felépítő vállalkozót, s az összes többi beszállítót, akiknek tartoznak? Mikor és hogyan teremtik elő azt a 400 millió forintot, amely a Déli Ipari Park fejlesztéséhez kell? Miből fizetik ki azt a jelentős áfaterhet, amelyet ők maguk akasztottak a város nyakába azzal, hogy rosszul választották ki a miskolci villamos-beszerzési tender győztesét? Ki a felelős azért, hogy a Raiffeisen Bank nem Miskolcon, hanem Nyíregyházán hozza létre back-office bázisát, több száz ottani embernek adva ezzel munkát?

Ezekre a felvetésekre azonban nem kapnak választ, ha meg igen, azok is valótlanságokat tartalmaznak. A hétfői rendkívüli közgyűlésen például dr. Kriza Ákos polgármester és Vécsi György, a Miskolc Holding elnöke is tagadta, hogy a cégnél 2010 ősze óta 445-tel csökkent a foglalkoztatottak száma. A HVG hetilap legutóbbi számában viszont megjelent egy táblázat, amely szerint a legtöbb alkalmazottat foglalkoztató 50 magyarországi cég rangsorában a 2011-es adatok alapján a Miskolc Holding a 47. helyen szerepel 2780 alkalmazottal (ebbe beleszámították a közmunkásokat is), a 2010-es 39. helyhez képest, a változás mértéke – a lap rendelkezésére bocsátott cégadatok alapján – éppen mínusz 16 százalék.

A rendkívüli közgyűlésen történtekről szólva Földesi Norbert kijelentette: a polgármester nem foglalkozik még a saját maguk által felállított szabályokkal sem, napirend előtti hozzászólásban gyalázta a szocialistákat, noha magát a napirend előtti hozzászólást éppen a jelenlegi városvezetés szüntette meg. Az ellenzéknek nem akar szót adni, tiltakozásukat nem hallgatja meg, élet-halál uraként viselkedik.

Az MSZP-t sajtótájékoztatóikon, közleményeikben is rágalmazzák, olyan kérdéseket tesznek fel, s olyan állításokat fogalmaznak meg, amelyek csak arra szolgának, hogy a jelenlegi problémákat elfedjék.

„Két fórumot is ajánlunk a fideszes városvezetésnek arra, hogy megkérdezhessék azt, amire 2010-ben, az átadás átvételkor nem voltak kíváncsiak: az egyik Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése, a másik pedig bármilyen nyilvános, akár televíziós vita, ahol érdemi párbeszédet lehet folytatni, nem pedig csak hazugságokat, rágalmakat terjeszteni” – jelentette ki Földesi Norbert.

Forrás:eszakonline.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…