2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

MSZP: eddig a Fidesz volt az elutasító

A Fidesz együttműködést sürget. A miskolci szocialisták is. Mi lesz ebből?

Az MSZP miskolci önkormányzati frakciója fenntartja együttműködési készségét, és egyben várja, hogy tíz hónap elteltével a Fidesz helyi képviselői megfogalmazzák és eljuttassák számukra az ezzel kapcsolatos konkrét javaslataikat. Mindezt dr. Simon Gábor, az MSZP miskolci önkormányzati frakciójának vezetője jelentette ki a Földesi Norbert szocialista önkormányzati képviselővel közösen megtartott csütörtöki tájékoztatóján, Miskolcon.
Néhány napja a Fidesz miskolci elnöke, Molnár Attila sajtótájékoztatóján arra kérte a Miskolci Szocialistákat, hogy „a közös Miskolcért való közös gondolkodás” jegyében a két frakció fogjon össze és működjön együtt. Földesi Norbert ugyanakkor úgy véli, Molnár Attila javaslata inkább politikai kommunikációs trükkre, mint tényleges szándékra utal. Mint elmondta, ezt támasztja alá, hogy szerinte az elmúlt időszakban rengeteg lehetőség adódott volna az együttműködésre, ám a Fidesz képviselői mindig elutasították azt. Példaként hozta fel, hogy az áprilisi közgyűlésen vizsgálóbizottság felállítását javasolták a szocialisták dr. Kriza Ákos polgármester összeférhetetlenségi ügyében. A bizottság ugyan létrejött, de MSZP-s tagja nem lehetett, csak fideszes, KDNP-s és jobbikos. Másik ilyen ügy, hogy Bartha György és Bazin Géza szocialista képviselők még február 3-án személyesen kérték dr. Kriza Ákos titkárságán, fogadja őket a polgármester, mert többek között a közfoglalkoztatás, illetve a pataktámfalak ügyében szeretnének vele egyeztetni. Azóta sem tudtak ezekben a témákban a város első emberével beszélni. Földesi Norbert rámutatott arra is, hogy az elmúlt tíz hónapban több mint egy tucat problémáról szerettek volna napirendi pontként tárgyalni a közgyűlésen, ám a Fidesz frakció valamennyi indítványukat leszavazta, nem tárgyalta meg.

Dr Simon Gábor elmondta: a Földesi Norbert által ismertetettek ellenére az együttműködés szükségességével egyetértenek, sőt, fontosnak tartják azt. Nyitottak a párbeszédre mind a Fidesz, mind a város vezetésével. Az elmúlt tíz hónapban ugyan semmiben sem kérték ki a véleményüket, ám reméli, a jövőben ez másként lesz. Szerinte lehetne egyeztetni például arról, hogy a város vezetése miként kíván tiltakozni az önkormányzatiság súlyos csorbítása ellen, melyet lapinformációk szerint a kormányzat a megyei jogú városok funkciójának, feladatainak átalakításával tervez megvalósítani. Arról is beszélhetnének, hogy a csődben lévő önkormányzat fizetőképességének visszaállításában ki milyen megoldásokat javasol. De szóba kerülhetne a fejlesztések ügye is, hiszen három hónappal ezelőtt három hétre lezárták az Újgyőri főteret, ám a három hét többszörösen is eltelt, s az utat még mindig nem használhatják az autósok. De nem használhatják a már régóta elkészült, csak épp’ át nem adott Petőfi utcai tehermentesítőt, vagy a Malomszög utcai hidat sem. A Patak utcai mélygarázs építését pedig el sem kezdték, noha szeptemberre azt be kellene fejezni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek