2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

MSZF: Megszűnik-e a hajléktalanság a tilalommal?

A hajléktalanság nem fog megszűnni attól, hogy hétfőtől kezdve senki sem tartózkodhat életvitelszerűen közterületen – szögezi le a Magyar Szociális Fórum a hétfőn életbe lépő adminisztratív tilalommal kapcsolatban.
Az emberjogi szervezet tudatta, hogy október közepéig négy személy vesztette életét hypothermia következtében. Hárman a szabad ég alatt hűltek ki, a negyedik pedig fűtetlen otthonában.

A hajléktalanságot csak okainak kiküszöbölésével lehet megszüntetni: meg kell szüntetni a kilakoltatásokat, a sorsukra hagyott embereket fedélhez, nem pedig menedékhelyhez kell juttatni, szociális bérlakásokat kell építeni luxuslakások helyett, a lakhatási költséget is magában foglaló tisztességes bért kell adni azoknak, akik nem kapnak ilyent!

Tömegméretei miatt társadalmi kérdéssé vált a hajléktalanság és a fagyhalál a rendszerváltás óta. A tiltás tüneti kezelés, pótcselekvés, nem gyógyítás.

Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter nem válaszolt a Magyar Szociális Fórum hajléktalansággal és fagyhalállal kapcsolatos megkeresésére. Lásd: https://mszfszk.hu/11-elerhetseg/1382-a-fagyhalal-elso-aldozata-ujabb-tomeges-eletvesztes-varhato

Az MSZF attól tart, hogy a fagyhalál az előttünk álló télen is tömeges lesz, mert a kormány nem hajlandó megoldást keresni rá a társadalmi szervezetekkel, a tiltással egyidejűleg nem teremtették meg a szükséges feltételeket a hajléktalanok befogadásához, adminisztratív intézkedések oltják ki egymást, mindez azzal járhat, hogy sokakat nem fognak befogadni a rendelkezésre álló 19 ezer férőhelyre.+++

Kiadta. MSZF SZK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum