2022. 08. 12. péntek

Klára
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Molnár: Orbán orosz érdekeket képvisel Európában

Miután a magyar kormányzat a múlt hónapban leállította az Ukrajnába irányuló gázszállításokat, a magyar kormánypárt újabb törvényjavaslattal demonstrálja, hogy az európai helyett az orosz érdekeket tekinti elsődlegesnek.

A Fidesz által tegnap beadott módosító indítvány alapján olyan gázipari cég is építhetne vezetéket Magyarországon, amelynek nincs rendszer-üzemeltetési engedélye. A magyar kormányzat ezzel még jobban Oroszországtól teszi függővé a magyar energiabiztonságot, Oroszország kezébe adja a döntést a magyar háztartások fűtésszámlájáról.

Molnár Csaba ezért írásbeli kérdésben fordult az újonnan felálló Európai Bizottsághoz, miszerint az orbáni politika sérti-e Európa és Magyarország energiabiztonságát. Várjuk az uniós döntéshozó testület sürgős válaszát, hogy a tervezett jogszabály nem ütközik-e uniós szabályokba és az ukrán konfliktus fényében átalakított energiabiztonsági stratégiába. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az új törvényjavaslat értelmében orosz tulajdonban lévő gázt tárolnak a magyar tározókban. Az Orbán kormány ezzel hátat fordít a magyar energiabiztonságnak, az orosz energiapolitika érdekekeit szolgálja ki.

Molnár Csaba
EP-képviselő
DK ügyvezető alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek