2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolci Fidesz: négy év, háromezer új munkahely

A munkahelyteremtést tartja a miskolci Fidesz-KDNP-s városvezetés egyik kimagasló eredményének Kiss János, a miskolci önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetője.
A politikus a déli ipari parkban épülő japán Takata gyár bejárata előtt tartott pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az előző, szocialista városvezetés szinte reménytelen helyzetet hagyott a 2010-ben nyertes, új városvezetésre, amely úgymond “előremeneküléssel” ezt kezelni tudta.

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja fontosnak tartja a miskolciakat szembesíteni azzal, hogy mi volt akkor, és mi van most – tette hozzá.

A szocialisták 2010-ben azt hazudták, hogy a déli ipari parkban almazselégyár épül, és sok ezer ember dolgozik majd itt. “Ezzel az ipari méretű hazugsággal kiírták magukat a komolyan vehető politikusok klubjából” – értékelte.

Az a gyár nem épült meg, viszont ma már szinte készen áll a japán Takata-csoport új, a legmodernebb technológiával felszerelendő üzeme, amely legalább ezer embernek ad majd munkát – mondta Kiss János, hozzátéve: az elmúlt négy évben a közmunkaprogram eredményein túl, több mint 3 ezer új munkahely jött létre Miskolcon, főleg a termelő és a szolgáltató szektorban.

A városvezetés kiemelten kezeli a helyi kis és középvállalkozások megerősítését is, Miskolcon az elmúlt négy évben 72 céggel kötöttek kivitelezői szerződéseket, ezekből 54 miskolci társaság volt – folytatta, hozzátéve: a város erőfeszítéseit a kormány is elismerte, támogatja, nem véletlenül lett 2013-ban Miskolc kiemelt fejlesztési központ, amivel olyan városokhoz csatlakozhatott, mint Győr és Kecskemét.

Emlékeztetett arra, hogy “Miskolc foglalkoztatáspolitikai helyzete 2010-ben, az MSZP bukásának az évében, mint cseppben a tenger mutatta a város minden nehézségét”. A regisztrált munkanélküliek száma a nyolcéves “MSZP-s uralom eredményeképpen” majdnem 4 ezerrel, azaz 50 százalékkal nőtt, 8662-ről 12362-re.

Közölte: az elkövetkező napokban sajtótájékoztató-sorozatban számolnak be arról, hogy a Fidesz-KDNP-s városvezetés mit végzett el négy év alatt, és milyen programot kívánnak megvalósítani Kriza Ákos polgármesterjelölt vezetésével az elkövetkezendő ciklusban.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek