2021. 10. 19. kedd

Nándor
1 EUR 361 HUF
1 GBP 428 HUF

Miskolc Megye Jogú Város Közleménye

Ma elkezdődött a Számozott utcák épületeinek bontása Miskolcon. A munkagépek a reggeli órákban vonultak fel a Negyedik utca 9-13. számú épületegyütteshez, ezzel megkezdődött az üresen álló önkormányzati tulajdonú házak ledózerolása az érintett területen is. Az épületben négy lakás volt, melyben 4 család élt. Az Önkormányzat a családokkal egyenként állapodott meg. A tárgyalás eredményeként más csereingatlant fogadtak el, amelynek révén magasabb komfortfokozatú lakásba költözhettek. A miskolci nyomortelepek emblematikus telepén, a korábbi tiltakozások ellenére, ma nyugalom volt, a sajtó munkatársain kívül a Számozott utcákban élők nem voltak jelen az eseményen.
A következő hetekben folytatódik a nyomortelep-felszámolási program. Az Önkormányzatnak további 10 épületre van meg a bontási engedélye az adott területen. Az egyeztetések az ott élőkkel folyamatosak. A most ledózerolt ház nem a DVTK Stadion oldalában, hanem azzal ellentétes oldalon van, tehát nem a stadionépítés miatt kezdődött meg a Számozott utcák felszámolása. A mai bontás azért is fontos, mert eddig ennek a területnek a felszámolását még nem tudta megkezdeni az Önkormányzat. A város egyik legfrekventáltabb területén található, a villamos vonal mentén, amely napi szinten jelent közbiztonsági gondot az itt élőknek. Miskolcon egyébként 13 kisebb-nagyobb nyomortelep van, amelyekből eddig az elmúlt fél esztendőben négyet sikerült felszámolni.

Emlékeztetőül: Miskolc nyomortelepein a helyzet azután vált végképp elviselhetetlenné, miután Gyurcsány miskolci szocialistái hanyag és nemtörődöm módon úgynevezett „fészekrakókat” engedtek be a környező falvakból Miskolc lakótelepeire, akik aztán a város nyomortelepeire vonzották a hozzájuk hasonlókat.
A szocialisták bőkezű segélyezési politikája és gyenge rendészeti teljesítménye pedig itt is tartotta őket Miskolcon. Mindezekért a szocialistákat meg nem bocsájtható politikai felelősség terheli, azzal együtt, hogy Miskolc akkori rendőrkapitánya, Pásztor Albert, aki érdekes módon ma éppen a szocialisták polgármester-jelöltje, szintén képtelen volt a „fészekrakók” és a gettósodás útjába állni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ismét útjára indul a KSH országos középiskolai statisztikai csapatversenye A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2021/2022-es tanévben is megrend…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum