2022. 12. 6. kedd

Miklós
1 EUR 412 HUF
1 GBP 479 HUF

Miskolc azt akarja visszakapni, ami a miskolciaké

Az előző városvezetés felelőtlen és pazarló gazdálkodása hatalmas és folyamatosan törlesztendő kötelezettséget jelent, amely milliárdos nagyságrendben növeli meg Miskolc éves kiadásait – összegezte a város idei költségvetésére is kiható előzményeket a Velünk a Város frakció sajtótájékoztatóján Hegedűs Andrea. A Velünk a Város frakcióvezető-helyettese az önkormányzat Számadó kiadványát idézve elmondta, a COVID-járvány miatt kiesett bevételek – amiket Miskolc ingatlanhasznosításból, forgalom alapú adókból, egyéb gazdasági tevékenységből szerez – hatalmasat csökkentek, így a város kiadásaira sokkal kevesebb jut, mint korábban. A Fidesz-kormány önkormányzatokat büntető elvonáscsomagja további 3,6 milliárd forintot vesz el a miskolciaktól. „2020-2021-ben a COVID-járvány és a Fidesz-kormány elvonásainak eredményeképpen a város közel 10 milliárd forinttal kevesebből kénytelen gazdálkodni, mint kellene” – emelte ki.

Mint fogalmazott, Miskolc nem vár könyöradományokat a kormánytól, nem segélyekért áll sorba: Miskolc azt akarja visszakapni, ami a városé, ami miskolciaknak jár. „ A Fidesz-kormány elvette megtakarításainkat, amelyek a város fejlődését szolgálták, az ésszerű gazdálkodásunk eredményét vette semmibe, húzta keresztbe” – állapította meg a DK önkormányzati képviselője.

Szilágyi Szabolcs, a Velünk a Város frakció képviselője azt hangsúlyozta, magabiztosan kijelenthető, hogy a kormány hazudik. „Éveken keresztül hallgattuk, hogy a magyar gazdaság Európa legerősebbjei közé tartozunk, a Nyugat irigykedve néz ránk, sereghajtókból éllovasok lettünk. Tételezzük fel, hogy ez az állítás igaz, de akkor miért nem kaptak tisztességes bérkompenzációt a COVID miatt bajba került munkások, dolgozók? Miért nem kaptak segítséget a tönkrement szektorok? Ugyanis az állítólag lekörözött nyugati világban a vállalkozások és a foglalkoztatottak közismerten kaptak rendesen, tisztességesen, méltányosan állami támogatást” – közölte a Jobbik önkormányzati képviselője. Hozzátette, ha annyira erős lenne a gazdaságunk, miért volt szükség a Fidesz által egyszer már lerongyolt Miskolc pénzére?

A képviselő két választ adott: ha valóban jól megy a gazdaság, akkor közönséges tolvaj a kormány, mikor elveszi Miskolc pénzét, ha mégsem megy jól, akkor közönséges hazug. Szilágyi Szabolcs rámutatott, a kormány nem képes ellátni a feladatát, inkább hazudik és kirabolja a városokat, kirabolja Miskolcot, kirabolja a miskolci embereket, tönkreteszi a tömegközlekedést és a működőképesség szélére sodorja a városi közszolgáltatásokat.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek