2021. 10. 16. szombat

Gál
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Minőségi közétkeztetést!

A közétkeztetés szinte valamennyi diákot érinti, így annak minősége nagyban befolyásolja a jövő generációjának életét. Magyarországon a közétkeztetés siralmas állapotban van: rossz minőségű konyhák, elavult konyhai berendezések, silány minőségű alapanyag, minimális közétkeztetési normatíva, hogy csak néhány tényt említsünk. Szintén szót kell ejteni a közintézmények konyháiban dolgozókról, hiszen minimálbérért nem lehet elvárni a kiváló munkát és szakmai tudást sem.

Véleményünk szerint a közétkeztetés minőségének javításához a főzőkonyhák felújítására, korszerű konyhai berendezésekre, megemelt közétkeztetési normatívára és méltányos konyhai dolgozói munkabérre lenne szükség. A magyar diákokat képviselő – legitimen megválasztott – Országos Diákparlament két ajánlásában is kéri a kormánytól a közétkeztetés minőségének javítását, illetve a közétkeztetési normatíva emelését.

A Jobbik IT ezért felszólítja a kormányt, hogy tegyen intézkedéseket a közétkeztetés minőségének javítása céljából, hogy egy egészségesen táplálkozó, korszerű étkezési kultúrával rendelkező generáció nőjön fel. Ennek érdekében biztosítson forrásokat a főzőkonyhák felújítására, korszerű konyhai berendezések beszerzésére és emelje a közétkeztetési normatívát, illetve a konyhai dolgozók munkabérét, hogy a magyar diákok egészséges, jó minőségű ételekhez jussanak!

Szabó Péter, a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum