2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Mi lesz a diósgyőri stranddal? Igaz-e, hogy lóürülékkel fertőződött a tavi forrás?

Mi lesz a diósgyőri stranddal? Igaz-e, hogy lóürülékkel fertőződött a tavi forrás?

Immár a negyedik nyarukat voltak kénytelenek eltölteni a diósgyőriek a strandjuk nélkül, amit a városvezetés 2014-ben egy évre záratott be, de azóta sem nyittatott ki. Közben olyan nevetséges érvekkel jöttek, hogy 15 millió forint kellene a fürdő újbóli megnyitásához, ám ezt az összeget sajnos nem tudják előteremteni. Ki hiszi azt el, hogy egy Miskolc méretű városnak nincs 15 millió forintja bármire is? Nem nézhetik hülyének a diósgyőrieket, a városlakókat. Az MSZP követeli, hogy a következő nyárra tegyék rendbe a strand területét, s nyissák azt meg a város közönsége előtt.
Úgy persze nehéz bármit is lépni, ha előszeretettel használják lólegeltetőként a területet.  A legnagyobb baj azonban mindezzel az, hogy így még a miskolciak egészségét is veszélybe sodorhatják. Igaz-e, hogy az idei júniusi lovasverseny után szennyeződött a városi vízellátást részben biztosító tavi forrás? Igaz-e, hogy mindez azért történhetett meg, mert a várárokban és a strand területén tartották a lovakat? Igaz-e, hogy emiatt nemcsak júniusban, de augusztusban is történt szennyezés, utóbb olyan mértékű, hogy a forrást le kellett zárni? Igaz-e, hogy a szennyezés mértéke elérte az egészségügyi határérték 1000-szeresét?
Tudjuk, hogy a városvezetés szeret mélyen hallgatni a problémákról, igyekeznek úgy tenni, mintha azok nem is léteznének. Ebben az esetben viszont az emberek egészsége a tét, úgyhogy legalább most vegyék a fáradtságot, s ha nehezükre esik is, de próbáljanak meg őszintén válaszolni a feltett kérdésekre!

Az MSZP miskolci szervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek