2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF

Megzavarták sajtótájékoztatónkat a Rajk László Szakkollégium diákjai

Pelikán elvtárssal üzent a Magyar Patrióták Közössége a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján: mielőbb meg kell válni a rákosista belügyminiszter, Rajk László és az ötvenes évek szellemi örökségétől. A Rajk László Szakkollégium előtt megtartott figyelemfelkeltő akciót azonban az intézmény néhány diákja megzavarta.
Videó a Rajk László Szakkollégium előtti akcióról : https://www.youtube.com/watch?v=px2xe6YVqWk&feature=youtu.be

Az performanszot követő sajtótájékoztatón Hetzmann Róbert elnök elmondta: egyesületünk levélben kérte a szakkollégiumot fenntartó Budapesti Corvinus Egyetemet, hogy mielőbb váljanak meg Rajk László és az ötvenes évek szellemi örökségétől.

Az elnök a Patrióták egy éve indult, a kommunista utcanevek megváltoztatására irányuló kezdeményezésének állását is ismertette. A sajtótájékoztatón kiderült: 2019. február óta 773 közterülettel szemben léptünk fel a kormányhivatalok előtt, mostanáig azonban csak 35 önkényuralmi utca nevének cseréjét sikerült elérni.

A felemás eredményben nagy szerepe van annak, hogy a törvény az MTA hatáskörébe utalja annak eldöntését, hogy kik tekinthetők önkényuralmi személyeknek. Az Akadémia azonban számos vállalhatatlan személyt felmentett, sokakról egyszerűen nem hajlandó állást foglalni, ezért törvénymódosítást kezdeményeztünk a kormánynál, hogy ne a kettős mércét alkalmazó, baloldali elfogultsággal nem ok nélkül vádolható MTA véleménye döntsön a kérdésben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek