2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 366 HUF
1 GBP 429 HUF

Megvédjük a fővárosi színházakat!

A Fidesz által az Országgyűlésen rohamtempóval átvert színháztörvény-módosítás hatalmas felháborodást váltott ki a fővárosban. Tavaly egy sokezres tüntetés mutatta meg, hogy ebből nem kér Budapest. Egyetértünk a főpolgármesterrel, aki a tüntetésen azt mondta:  „Amikor a színházak szabadságát védjük, akkor a város szabadságát védjük (…) Értjük a diktátum üzenetét és mi visszaüzenjük azt, hogy megvédjük a színházainkat (…) a szabad Budapest nem engedi, hogy elvegyék a szabadságát.”

Az új törvény szerint március 1-jéig kell a fővárosnak és a kormánynak megegyeznie a színházak működtetéséről. A tárgyalásokon a kormány olyan megállapodást kíván áterőltetni, amely több budapesti színház működtetésének részleges, vagy teljes átadását jelentené az Orbán-kormánynak, a színházak további finanszírozásáért cserébe. Az így létrejövő “mi színházunk – ti színházatok” rendszert határozottan elutasítjuk. Minden színház a budapesti polgároké.

Elfogadhatatlan minden olyan terv, amely a fővárosi színházak működését akár csak részben is alárendeli az orbáni illiberális kultúrpolitikának. Nem támogatunk olyan javaslatot, amely a fővárosi színházak működtetésének szabadságát veszélyezteti, azt az Orbán-kormány kegyétől teszi függővé.

A fővárosi színházak nem eladók! A művészet szabadsága nem üzlet!

Gy. Németh Erzsébet

Fővárosi frakció-vezető, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mezőkövesd több területe is megtisztulhat az illegális szemétlerakóktól Mezőkövesd Város Önkormányzatának nyertes pályázata révén. A település több be…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum