2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Megint a betegek lesznek a vesztesei a tervezett egészségügyi bürokráciacsökkentésnek

Megint a betegek lesznek a vesztesei a tervezett egészségügyi bürokráciacsökkentésnek

Elfogadhatatlan a bürokráciacsökkentésnek nevezett, valójában az egészségügy működése ellen indított újabb kormányzati támadás. A tervezett és a kormány által nem cáfolt átalakítás tíz egészségügyi államigazgatási szervet érintő, erőltetett átalakítása még mélyebbre fogja taszítani, az amúgy is válságos állapotban lévő egészségügyet.
Orbán Viktor olyan szerveket akar megszüntetni és a minisztériumba kényszeríteni, ahol a krízisben lévő egészségügy talpon maradásért dolgoznak nap, mint nap. Ezen intézmények további karcsúsítása, a tapasztalt dolgozók szélnek eresztése komoly károkat fog okozni az egészségügynek, amelynek az egészségügyi dolgozók és a betegek lesznek a vesztesei. A fűnyíróelvű bürokráciacsökkentés keretében még nagyobb kárt szenvedhet a jelentős nehézségekkel küzdő betegjogi rendszer, kiszolgáltatott állapotba sodorva a betegeket. A változás meg fogja zavarni a dolgozók nyilvántartásáért és képzésért felelős államigazgatási szerv működését, melynek következtében még többen, és még kevésbé követhető módon fogják elhagyni az egészségügyi pályát, illetve az országot.

Az intézmények tervezett minisztériumba való integrálása előrevetíti, hogy a Kormány meg akar szabadulni az egészségügyben dolgozó szakértőktől és helyette, a válságpolitizálásra alkalmas, végrehajtó embereket akar ültetni a helyükre. Az egészségügyi háttérintézményeket érintő leépítés beláthatatlan károkat fog okozni az egészségügynek, aminek a betegek és a dolgozók lesznek a legnagyobb kárvallottjai. A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a bürokrácia megfontolatlan átalakításának tervével, és ne taszítsa még mélyebbre a nehéz helyzetű ágazatot!

Lukács László György frakcióvezető-helyetttes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek