2023. 03. 26. vasárnap

Emánuel
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Megijedtek egy észak-alföldi településen, de összefogással ismét lehetett segíteni

Megijedtek egy észak-alföldi településen, de összefogással ismét lehetett segíteni

Miután Csökmőn, az alig kétezer főt számláló Hajdú-Bihar megyei nagyközségben is lett egy koronavírusos megbetegedés nemrégiben, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke ismét segítségért fordult a Szcientológia Önkéntes Lelkészekhez, akikre idén májusban talált rá egy közösségi oldalon keresztül.

A Szcientológia Egyház oldalán vette észre, hogy önkénteseik a rászorulókon is segítenek. Az első alkalommal az önkéntes lelkészek nem csupán a csökmői kisebbségnek, hanem összesen 110 hátrányos helyzetű családnak osztottak tartós élelmiszert, a helyi polgármesterrel együttműködve.

Most ismét összefogtak, ráadásul még nagyobb mértékben.

A helyiek közül jó néhányan megijedtek a vírus lehetséges terjedése miatt, ezért – mivel sokaknak nem áll rendelkezésére megfelelő erőforrás az alapvető higiéniai szerek beszerzésére sem – a szcientológia önkéntes lelkészek ezúttal egy tonna kézfertőtlenítőt és tisztítószert szereztek be. Ez pont az a mennyiség volt, amely minden családot ellát. Az önkéntesek ezzel a szállítmánnyal utaztak Budapestről Csökmőre, hogy a helyi polgármesternek adják át az adományukat, aki megszervezte, hogy az önkormányzat az adomány kiegészítéseként maszkokat és szappant vásárolt minden családnak. Ehhez még hozzájött a Vöröskereszt tartósélelmiszer-adománya!

Így Csökmőn mindenkinek, vagyis 653 háztartásnak van épp most folyamatban az adománycsomagok szétosztása, amely egy igen hasznos összefogásból születhetett meg, ezzel ismét példázván, hogy összefogással még hathatósabb a segítség.

Vojtilla Tímea

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek