2021. 12. 8. szerda

Mária
1 EUR 366 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Még pár ötlet a Fidesznek a gránitszilárdságú alkotmány farigcsálásához járványügyi védekezés helyett

Még pár ötlet a Fidesznek a gránitszilárdságú alkotmány farigcsálásához járványügyi védekezés helyett

Ha már a járványt nem képesek kezelni, úgy tűnik, hogy Orbánék azt az utat választották, hogy helyette majd beleírnak pár izgalmas dolgot az Alaptörvénybe, hátha addig sem mondjuk a halálozási adatokkal, a fertőzöttek számával, vagy a szétrohadó egészségüggyel foglalkozik mindenki. Így kerülne bele alkotmányunkba az a kitétel, mely szerint az anya nő, az apa pedig férfi. A Fidesz szerint ugyanis egyesek ezt újabban hajlamosak megkérdőjelezni.

Jó hazafiként úgy gondolom, hogy kötelességem jelezni további pár anomáliát, nehogy a járvány ideje alatt egyesek valami, a magyar nemzet karakterétől merőben eltérő dolgot próbáljanak hazánkban elterjeszteni. Ezért kérem Orbán Viktort és Varga Juditot, hogy az alábbiakat vegyék figyelembe:

– Egyes internetes fórumokon olyan kommentek terjednek, miszerint a közlekedési szabályokat nem is kell betartani. Kérem Miniszterelnök urat, hogy írja bele az Alaptörvénybe: a piros lámpánál meg kell állni, a zöldnél pedig el kell indulni.

– Egyre növekszik a laposföldhívők tábora. Szerintem veszélyes volna, ha Magyarország alkotmányos védelem nélkül maradna az ilyen tanokkal szemben. Kérem Miniszterelnök urat, hogy írja bele az Alaptörvénybe: a Föld gömbölyű.

– Rengeteg embert hallok viccelődni azon, hogy Müller Cecília azt mondta, hogy ha valaki érettségizni viszi gyermekét, akkor az autóban a vezető üljön előre, a gyerek pedig hátra. Szerintem ilyennel ne viccelődjünk, hiszen a hátsó ülésről vezetni balesetveszélyes. Írjuk inkább bele az alkotmányba, hogy az autóban a vezető elöl ül.

– Egyes zenerajongók olyan, a világ rendjét felforgató nézeteket hangoztatnak, miszerint “ami kint, az van bent, ami fent, az van lent”. Én ezt veszélyesnek tartom, ezért mindenképpen fontos volna Alaptörvényünkben is leszögezni, hogy ami kint van, az kint van, ami bent, az bent, ami fent, az fent és ami lent, az lent, nem pedig fordítva.

– Több helyen tapasztaltam, hogy egyesek a szomszédaiktól terveznek kutyákat kölcsönkérni azért, hogy sétáltatás címén este 8 után is az utcán tartózkodjanak. Mások más fajtájú állatukat szeretnék az éj leple alatt sétáltatni. Ez pedig Miniszterelnök úr bölcs rendeletének kijátszása, így nem is kérdés, hogy azonnali alkotmányos szintű rendezést igényel. Szögezzük le: a kutya először is nem macska és nem is vadászgörény. A kutya csak kutya lehet. A kutya gazdája pedig az állat tulajdonosa és nem annak szomszédja.

Remélem javaslataim segítenek majd Orbán Viktor járványügyi küzdelmében.

Gyöngyösi Márton

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum