2022. 01. 28. péntek

Károly, Karola
1 EUR 358 HUF
1 GBP 431 HUF

Még lehet jelentkezni a Bursa Hungarica ösztöndíjra

November 5-ig még lehet jelentkezni a Bursa Hungarica ösztöndíjra, amelyre nehéz anyagi helyzetben lévő fiatalok pályázatait várják Miskolcon is. Olyan fiatalokét, akik családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a 71 250 forintot. A város 8 év kihagyás után csatlakozott újra az ösztöndíjprogramhoz.

 

A havi 5000 forintos önkormányzati támogatásra – amelyhez a korábbi évek tapasztalatai alapján ugyanennyit tesz hozzá az Innovációs és Technológiai Minisztériumon keresztül az állam is – olyan fiatalok pályázhatnak, akik vagy már valamelyik felsőoktatási intézmény hallgatói, vagy érettségi előtt állnak, esetleg már leérettségiztek, de még nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. A pályázatok elbírálásának fő szempontja nem a tanulmányi eredmény, hanem a pályázó szociális helyzete.

 

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER-Bursa rendszerben) egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése:

https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

 

A pályázói regisztrációt követően lehet rögzíteni a pályázati adatlapokat. A rögzítést követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva kell a pályázati kiírásokban felsorolt igazolásokkal, dokumentumokkal együtt az Önkormányzathoz a megadott címre postai úton vagy személyesen eljuttatni. Fontos, hogy az adatlapot pontosan kell kitölteni.

 

A pályázatban „A” és „B” típusú támogatást lehet igényelni, az ehhez szükséges dokumentumok letölthetők a www.miskolc.hu internetes oldalról.

 

Ugyancsak fontos, hogy

 

–   a  Bursa Hungarica pályázatot nem az Eper-rendszerben, hanem az Eper-Bursa pályázatkezelési rendszerben lehet rögzíteni; kizárólagos pályázói belépési oldalhttps://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

 

–     a pályázók részére összeállított felhasználói kézikönyv és oktató videók az alábbi linken érhetők el: http://www.emet.gov.hu/hatter_1/bursa_hungarica2/

 

A pályázat benyújtási határideje 2020. november 5, elbírálásának határideje pedig december 4.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum