2022. 08. 8. hétfő

László
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Meg kell védeni a miskolci oktatási és kulturális intézményeket, és szélesre kell tárni a felsőoktatás kapuit!

Meg kell védeni a miskolci oktatási és kulturális intézményeket, és szélesre kell tárni a felsőoktatás kapuit!

A miskolci városvezetés is forráshiányra hivatkozva szüntetné meg a város kulturális életének egyik szimbólumát, az Ifiházat. A miskolci LMP szolidaritási petícióval tiltakozik, és bemutatta a megújuló oktatáspolitika programját is.
A Borsod megyei LMP is csatlakozik ahhoz az ötpárti összefogáshoz, mely a helyi szakszervezetekkel karöltve az Ifiház eredeti funkciójának megőrzését tűzte zászlajára. A petíció kezdeményezői a kultúra és az oktatás szolgálatában tartanák az épületet.

Az LMP megújuló Magyarországán alapjaiban reformálná meg az oktatást: megvédené az oktatási intézményeket a gátlástalan központosítástól és visszaadná őket minden önkormányzatnak, amely igényt tart rá. Miskolc városa is jobban járna vele, ha visszakapná iskoláinak fenntartói jogát, ennek sikeréhez pedig megfelelő állami forrást kell biztosítani.

Az LMP szerint az oktatást az érintettekhez legközelebb, a helyi közösségek bevonásával kell megszervezni, ezért a pedagógusok és a szülők egyetértése nélkül a megújuló Magyarországon nem lehetne iskolaigazgatókat kinevezni. A párt helyreállítaná az egyetemek autonómiáját is: az egyetemek szabadsága annak kulcsa, hogy minél többen tanulhassanak és minél jobb eredményeket érjenek el. Ezért az LMP a költségvetés minden 100 forintjából 20 forintot oktatásra költene. Az ingyenes diplomaszerzés lehetősége ezzel megnyitná a felsőoktatás kapuit, amely a vidéki egyetemek fenntartható sikerének alapvető feltétele.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek