2021. 09. 18. szombat

Diána
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Mától a régió legdrágább gázolaját tankolhatják a magyar autósok

A Fidesz ellenzéki pártként a világgazdasági válság közepén is élénken követelte az üzemanyagok jövedéki adójának csökkentését, és felrótta az akkori kormánynak, hogy nincs jobb ötlete az ÁFA emelésénél. Orbánék kormányra kerülve azonban nem csupán meghagyta a szocialisták megszorító intézkedéseit, de újabb és újabb megszorításokkal növeli az egyre nehezebb helyzetbe kerülő magyar lakosság terheit. A mai naptól 13 forinttal nőtt a gázolaj jövedéki adója és a jövő év elejétől az ÁFA is 2 százalékkal magasabb lesz.

A jövedéki adó jelentős emelése miatt a régió országai közül mostantól hazánkban kerül a legtöbbe a gázolaj, így e téren is sikerült felzárkóznunk az EU legdrágább államai közé. A 424 forintos hazai átlagár 22 forinttal haladja meg az osztrák árakat, de 47 forinttal magasabb a szlovén, 59 forinttal a horvát, 20 forinttal a szerb, 59 forinttal a román, 169 forinttal az ukrán és 24 forinttal a szlovák áraknál is.

Az intézkedés a gázolaj  újabb, jelentős keresletcsökkenését, a szomszédos országokba irányuló benzin- és bevásárlóturizmus fellendülését és ezek eredményeként a magyar költségvetési bevételek csökkenését fogja eredményezni. Orbán Viktor részére az adóemelések visszavonásán kívül már csak egy tanácsunk lehet, ne csak a dakota közmondásokkal ismerkedjen meg, hanem a magyarokkal is: aki sokat akar markolni, keveset fog.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum